Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova tragedija

Četiri plovila potopljena u Sredozemnom moru, nestalo više od 400 izbjeglica. Liječnici: 'Mediteran je masovna grobnica'

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
18.04.2016.
u 13:46

Somalijski veleposlanik ranije je rekao da se vjeruje kako se utopilo više od 400 izbjeglica

Više od 400 izbjeglica, uglavnom iz Somalije, ali i Etiopije i Eritreje, vode se kao nestali nakon što se četiri plovila na kojima su krenuli iz Egipta prema Italiji potopilo u Sredozemnom moru. Oko 30 osoba, prema pisanju somalijskih medija, spašeno je, dok se za ostalima traga. To je još jedna strašna tragedija točno godinu dana nakon što je više stotina izbjeglica poginulo u Sredozemnom moru.

Prije današnje tragedije ispred Egipta, u još jednom brodolomu plovila koje je krenulo iz Libije prema Italiji, poginulo je najmanje šest osoba – toliko je mrtvih tijela izvučeno iz mora, dok ih je 108 spašeno, među kojima je i pet žena. Do toga brodoloma došlo je na oko 20 milja od Libije

Operativni centar u Rimu uputio je prema tom mjestu brod Aquarius od 77 metara, u vlasništvu nevladine organizacije, koji je spasio brodolomce. No, čini se da se još oko 20 osoba vodi kao nestale i u tom brodolomu. 

Predsjednik talijanske republike Sergio Mattarella kazao je kako je to ina nesreća u moru u kojoj pogiba stotine migranata te kako treba spriječiti daljnje tragedije.

– Sigurno je da opet imamo tragediju na Mediteranu, točno godinu nakon tragedije koja se dogodila u libijskim vodama – rekao je ministar vanjskih poslova Paolo Gentiloni novinarima.

Somalijski veleposlanik ranije je rekao da se vjeruje kako se utopilo više od 400 izbjeglica. 

– 2016. Mediteran je masovna grobnica – reagirali su Liječnici bez granica na Twitteru.

>> Migranti na Lezbosu plakali i molili Papu za pomoć

>> Grabar Kitarović: Migrantima dugujemo objašnjenje što i kako će biti

Komentara 22

MA
Maxi73
15:24 18.04.2016.

Hajde Merkelova, smogni hrabrosti vec jednom i imadni dovoljno ljudskosti i izadji pred kamere, posebno Al Jazira a i africke. Reci ljudima da ne dolaze i rizikuju svoje zivote i da ih ne cekaju mercedesi i vile. Ne bi bilo tesko to uciniti, bilo bi ljudski i krajnje iskreno i spasilo bi mnoge zivote.

Avatar plejer_as
plejer_as
15:26 18.04.2016.

šverceri ljudima su nezasitni za parama, uguraju na plovila duplo više ljudi i onda se događaju tragedije

Avatar djerkov
djerkov
14:58 18.04.2016.

Ko ih uopće i sili na more kad ne znaju plivat i nemaju sigurno plovilo za takav poduhvat? Okolo, kopnom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije