Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŠKA

Italija očekuje Hrvatsku u EU već 2010. godine

29.12.2008.
u 11:22

Uvjereni smo da će Hrvatska ući u Europsku uniju već 2010. godine i da će se spor sa Slovenijom riješiti uz malo dobre volje - izjavio je talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini za talijanski list Trst Piccolo.

Šef talijanske diplomacije Frattini izjavio je kako mu je slovenski premijer Borut Pahor na nedavnom sastanku u Bruxellesu rekao da će Slovenija aktivno težiti prevladavanju sukoba s Hrvatskom. No, dodaje, i Hrvatska strana mora napraviti svoj dio.

- Vjerujem da će se sva pregovaračka poglavlja između Hrvatske i Europske unije zatvoriti do kraja 2009. godine - dodao je Frattini te istaknuo da će, bude li potrebno, Italija rado posredovati u sporu među susjedima.

Održavanje dobrih gospodarskih odnosa, smatra Frattini, nužno je zbog gospodarskih razloga. Oko završetka pregovora Hrvatske i EU talijansko ministarstvo vanjskih poslova je već stupilo u kontakt sa Švedskom koja će u drugoj polovici 2009. preuzeti predsjedanje EU-om od Češke.

Frattini će, kako je najavio, svoja stajališta predstaviti i hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu tijekom posjeta Zagrebu 12. siječnja 2009.

(ič)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije