Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25 MLIJARDA DOLARA POMOĆI ZA CRNI KONTINENT

Italija izdvaja najmanje novca za siromašnu Afriku

12.06.2009.
u 11:23

Sljedeći će se mjesec u Italiji sastati osam najmoćnijih zemalja svijeta, no organizacija "Group One", udruga koja se zalaže za pomaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija, zabrinuta je zbog toga.
Udrugu "Group One" čine slavni i poslovni ljudi među kojima su i glazbenik Bob Geldof te osnivač Microsofta Bill Gates.

Članovi udruge smatraju da Italija nije ispunila svoja obećanja Africi. Berlusconi je na to reagirao upozorivši da se novac u Afriku šalje, no da ga tamošnje vođe kradu iako je namijenjen humanitarnim projektima.
Prije tri godine osam najbogatijih zemalja svijeta obvezalo se udvostručiti svoju pomoć siromašnoj Africi, što bi značilo da će Crni kontinent do 2010. godine dobiti 25 milijarda dolara pomoći.

- Svakom dodatnom milijardom koju ulože osiguravaju početak liječenja čak milijun novih oboljelih, a nema ničega vrjednijeg od spašavanja života, od spoznaje da se ljudima pomoglo tako što im se omogućilo liječenje - rekao je Bill Gates.

Kanada, SAD, Japan i Njemačka povećali su svoje izdatke za pomoć Africi, no kako bi se ispunila obećanja, najbogatije će zemlje ove i sljedeće godine morati izdvojiti 7,2 milijarde dolara više nego dosad.

(MaČ)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije