Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
baza sigonella

Italija dopustila američkim dronovima da udaraju na ISIL-a sa Sicilije

dronovi
Foto: DPA/PIXSELL
23.02.2016.
u 12:12

Amerikanci "trebaju zatražiti dozvolu od naše vlade svaki puta kada bi željeli koristiti polijetanje iz Sigonelle", pojasnila je ministrica

Italija je dala dopuštenje da se koriste dronovi smješteni u američkoj bazi Sigonella na Siciliji u borbi protiv Islamske države u Libiji, rekla je ministrica obrane Roberta Pinotti. 

Amerikanci "trebaju zatražiti dozvolu od naše vlade svaki puta kada bi željeli koristiti polijetanje iz Sigonelle", pojasnila je ministrica u intervjuu u srijedu za dnevnik Il Messaggero.

Udari će biti ograničeni samo na nužne operacije kao "zadnju mjeru.. za zaštitu američkih postrojenja i osoblja i čitave koalicije u Libiji i u zoni", rekla je Pinotti.

"To nije odluka povezana s ubrzanjem" rješavanja stanja u Libiji gdje više zapadnih zemalja traži oružanu intervenciju kako bi se zaustavilo napredovanje Islamske države, kazala je.

>> Tužiteljstvo o regrutaciji djevojaka: Mirsad O. Europom putovao kao pop-zvijezda i mladima 'prao mozak'

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
14:59 23.02.2016.

Je li to ista ona Libija kojoj je NATO uveo "demokraciju" 2011 godine I "oslobodio" ih diktatora Gadafija s iste te baze Sigonella. Ma sto mi to govorite ? Pa kako se sad u "demokraciji" odjednom stvorio ISIL kada ih za vrijeme diktatora Gadafija nije bilo ? Sto je problem ? ISIL ne da naftu ?

PI
pistaljka
19:47 23.02.2016.

Ovaj izvještaj ne slijedi nikakvu logiku. Naime, zašto bi USA napadale svoju vlastitu plaćeničku vojsku, koja prilično dobro obavlja posao za što je plaćena. Vjerojatno se radi o ekgzekuciji onih ISIL članova koji ne bi radili onako kako im se zapovjeda ili koji bi, kojim slučajem, postali sumnjivi. Naravno kad takvi odrade svoj posao i ne budu više potrebni svom plaćeniku i gospodaru, onda će ih se jednostavno eliminirati. Tako rade suvremene "demokratske" sile. With deception you shall wage the war (ratovati ćeš prevarom!).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije