Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži najveću kaznu

Ištvanić: Mamić laže da 
mi je dao 500.000 kuna

Zdravko Mamić (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
06.08.2013.
u 07:31

Ištvanić u tužbi traži izricanje najviše kazne – u visini od 500 dnevnih iznosa

Na adresu Zdravka Mamića, čelnika Dinama, stigla je još jedna tužba za klevetu. Ovaj put autor privatne tužbe bivši je nogometaš Dinama Slavko Ištvanić kojega je Mamić iznervirao javnim nastupom u kojem je rekao da mu je dao najmanje petsto tisuća kuna iz svog džepa.

Mamić je svjesno lagao

Ištvanić tvrdi da ne samo da mu Mamić nije dao ni kune iz svog džepa nego da Dinamo njemu duguje poveću svotu novca.

U tužbi pred zagrebačkim Općinskim kaznenim sudom stoji da je Mamić sredinom ožujka u emisiji “Sport nedjeljom” na Z1 televiziji na pitanje voditeljice o Ištvaniću odgovorio: “Pa ja sam se toliko naslušao laži... znači niti sam luk jeo niti mirisao u nekakvim obavezama, niti Dinamo u odnosu na Slavka Ištvanića. Osobno, nemojte me uhvatiti, ali nije manje od petsto hiljada kuna sam mu ja dao iz svog džepa. Prema tome, samo sam vam htio reći, ne znam što mu to treba, znam da se možda nalazi u nekakvoj nevolji...” Ištvanić smatra da je Mamić svjesno izgovorio laži na njegov račun kako bi ga javno osramotio. Prava je istina, stoji u Ištvanićevoj tužbi, da je Dinamo njemu ostao dužan 65 tisuća eura koji je potraživao u parničnom i u stečajnom postupku, ali taj novac nikada nije dočekao na svom računu.

– Dug je nastao 1994., a radilo se o dogovoru Mamića i mene koji on nije poštovao – rekao nam je kratko Ištvanić. S obzirom na to da je Mamić spornu izjavu dao u emisiji koju, kako piše u tužbi, prati cjelokupna sportska javnost, te da je isječak iz emisije i dalje dostupan na YouTubeu, to je posebno naštetilo njegovu ugledu. Zbog Mamićeva imovnog stanja Ištvanić u tužbi predlaže izricanje najviše kazne, drugim riječima, traži novčanu kaznu u visini od 500 dnevnih iznosa.

Odvjetnik i ministar

Ištvanićeva tužba samo je jedna u nizu s kojima se Mamić borio ili će se boriti na sudu. Za klevetu, sramoćenje i uvredu tužio ga je, podsjetimo, i odvjetnik Ivica Crnić nakon što ga je Mamić također u ožujku ove godine izvrijeđao u zagrebačkoj Palači pravde, zbog čega mu prijeti višemilijunska kazna. Mamić se pokušao pomiriti s njim na zadnjem ročištu, no Crnić je odbio njegovu ispriku ocijenivši je neiskrenom.

Zbog diskriminacije čelnika Dinama tužio je ministar obrazovanja Željko Jovanović nakon što mu je ovaj sasuo da “ima krvna zrnca koja pretežu da mrzi sve što je hrvatsko”. Ivan Buljan, bivši igrač i trener Hajduka, podnio je tužbu protiv Mamića zbog nanesene duševne boli nakon što mu je rekao sljedeće: “Može ga biti stid i neka se sjeti lisica na svojim rukama. Bolje da pričuva ženu da ne mora ganjati tipove po vrtu kada dolazi kući.”

>> Mamić: Osudite me, svoje pogreške moram platiti

>> Slavko Ištvanić za Max: Halilović će biti veći od Modrića!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije