Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eliminira se divljač
Povratak na članak

"Istrijebit ćemo sve veprove, ako treba – i izvanrednim stanjem!"

Lošinj traži da se, nakon što stigne zeleno svjetlo od Ministarstva, sva lovišta otvore za izlov na šest mjeseci, a ako to ne uspije, slijede oštrije metode.

Komentari 1

DO
dobravečerhr
12:37 29.04.2010.

Lovac Luka je pozitivac samo u Crvenkapici... U realnom životu, lovci ubijaju iz zadovoljstva i ja ne mogu naći ma niti jednu pozitivnu stvar u toj prići. Lovci su iz potpuno sebićnih razloga naselili divlje svinje i jelene lopatare tamo gdje ih nikada nije bilo i gdje im niti nije mjesto. Takvim činom su (po tko zna koji puta) narušili prirodnu ravnotežu. Za ilustraciju, otok Cres je rezervat za veliki broj (stotine) mediteranskog bilja, rezervat bjeloglavih supova itd... Zbog alohtonih divljih svinja koje kolju i žderu ovce, broj ovaca se na otoku dramatično smanjio. To je rezultiralo time da na pašnjacima koji se ne pasu, sada prevladava agresivni korov koji ne dopušta razvoj ostaloj flori i umjesto aromatičnog bilja uskoro će Cresom prevladati dvije, tri vrste korova... Bjeloglavi supovi ne ubijaju ovce već se hrane njihovim lešinama. Ali tamo gdje divlje svinje kolu i žderu nema nikakvih ostataka za te fascinantne ptičurine već one ovise o tome da li će ih nekoliko entuzijasta nahraniti ili ne... Ispričavam se kaj sam malo predugačak u komentaru ali sebičnom razlogu grupici lovaca, konačno se mora stati na kraj a radi održanja prirodnih ljepota otoka Cresa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.