Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELO SUĐENJE

Istrčao je iz kuće i zapucao na sumnjivca, ostao u šoku kada je vidio o kome je riječ

Foto: Screenshot
1/3
12.10.2018.
u 10:43

Dana Zeigler, supruga osumnjičenog, prisjetila se tog dana. Rekla je kako je počela vrištati misleći da dječak pokušava provaliti u kuću.

Jeffreyju Zeigleru (53) iz Rochester Hillsa u Michiganu sudi se zbog pokušaja ubojstva mladog Afroamerikanca Brenna Walkera (14) u travnju ove godine.

Umirovljeni vatrogasac istrčao je iz svog doma sa sačmaricom u rukama i uputio dva hica prema tinejdžeru koji se na vrijeme bacio u bijeg. Sve je to snimila nadzorna kamera te je snimka postala dostupna javnosti.

Mladi Walker tvrdi kako je zakasnio na školski autobus te je krenuo pješice prema školi. Stao je kod Zieglerove škole, gdje je htio pitati kojim smjerom da nastavi hodati do škole. Na snimci se vidi kako dječak zvoni na vrata i ubrzo panično bježi dok Jeffrey izlazi iz kuće i puca prema njemu, piše Daily Mail.

Dana Zeigler, supruga osumnjičenog, prisjetila se tog dana. Rekla je kako je počela vrištati misleći da dječak pokušava provaliti u kuću. 

– Rekao mi je da ide u školu i u tom trenu je pristupio vratima – kazala je Dana i dodala da je Walker otvorio vratašca sa zaštitnom mrežom i primio kvaku vrata kao da pokušava ući u kuću.

– Nije izgledao kao dijete. Izgledao je kao veliki muškarac – rekla je i upitala se kako je moguće da je išao u školu ako u blizini nema škole.

Njen vrisak probudio je supruga koji je istrčao i počeo pucati. Na suđenju je rekao kako je htio ispaliti hitac upozorenja u zrak, no da se poskliznuo. Kazao je i da je tek na snimci shvatio da se radi o 14-godišnjaku te je zbog toga bio u šoku.

Pokajao se zbog svog poteza. Pitali su ga kako bi reagirao da je znao da se radi o školarcu.

– Odvezao bih ga u školu – rekao je Zeigler kojem su tri puta provalili u kuću između 2009. i 2010. godine.

Ključne riječi

Komentara 54

ST
Startrack
11:50 12.10.2018.

Pa toje sto crnci rade ovdje u USA kad provaljuju. Kucaju na vrata da vide jeli neko u kuci pa kad nije onda odvale nogom steku ulazni vrata ili bace kamen na prozor da udju. Ako je neko u kuci,i, a nije "nejac", on postavi neko glupo pitanje, kao gdje je put do skole. Evo cu svima ovdje postavit najjednostavnije moguce pitanje koje ce svakog uvjerit o cemu se radi - jeli crnac mogao jednostavno na ulici pitat nekoga put do skole? Zasto ljudi pucaju na ovakve je jer su ovi crnci sto provaljuju u kuce, dobro poznat problem zvat "home invasion", u ogromnoj vecini naoruzani a isto tako u velikoj vecini kad udju u kucu pucaju na ukucane. Najstrasnije od svega je dace ovog covjeka osudit po toj djecijoj prici daje taj kucao na vrata da pita put do skole. Inace "home invasion" je problem koji se dogadja u americi naveliko i svak ima u susjedstvu slucajeve toga gdje su ukucani u vecini upucani. Kriminalci u tome su uvjek crnci. Cesto jednostavno voze niz ulicu i gledaju jel iko ostavio otvorena vrata garaze ili ulazna vrata. Ovdje kod mene je u 2015 starac se vratio odnekud i zatvarao garazna vrata. U tom trenutku je uletio crnac u garazu i bez daga je ista upitao pucao u njega nekolko puta. Ovo sto crnci rade je isto sto su prim Srbi radili po okupiranim teritorijama 90tih. Nije u crnaca samo cilj pljacka nego i rasna mrznja. Pred mjesec dana par je isao niz ulicu i jedan je iskocio iz auta sa pistolje i zatrazio novcanike i telefone. Iako su ih dali opet je upucao mlad

Avatar Apsalar
Apsalar
12:53 12.10.2018.

Tupi li su ovi Ameri, ako im "pobjegne" autobus ne znaju kojim smjerom prema svakodnevnoj destinaciji?! Obožavaju filmove katastrofe i uvijek "spase svijet", a u stvarnosti su ka muhe bez glave

MK
mksdk
12:15 12.10.2018.

Ja sam tisuću puta tražio pomoć za doći do odredišta i nikada mi nije niti na pamet palo da kocam nekome na vrata, nego potražim pomoć na ulici ili pitam na kiosku ili nešto slično. Sori crnjo, ali ja u tvoju priču ne bi povjerovao nikada, ali baš nikada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije