Naslovnica Vijesti Crna kronika

Istražni sudac pustio sumnjivog za blud nad 9-godišnjom curicom

Bludničenje se, prema policijskom izvješću, događalo od 11. do 29. siječnja, a djevojčica je bila povjerena 66-godišnjaku i njegovoj supruzi na čuvanje.
19. veljače 2010. u 19:05 1 komentara 106 prikaza
zlostavljanje
Foto: Arhiva VL

Pred istražnog suca Županijskoga suda u Zagrebu jučer je doveden 66-godišnjak kojeg se sumnjiči za bludne radnje nad devetogodišnjom djevojčicom.

Bludničenje se, prema policijskom izvješću, događalo od 11. do 29. siječnja, a djevojčica je bila povjerena 66-godišnjaku i njegovoj supruzi na čuvanje.

Lažna prijava?

Doznajemo kako je riječ o 66-godišnjem I. V. kojega je poslije ispitivanja istražni sudac pustio da se brani sa slobode.

Iako, prema neslužbenim informacijama, tvrdi kako nije kriv za nedjelo, I. V. nije želio davati izjave medijima niti je htio ispričati svoju stranu priče.

Što se uistinu dogodilo znat će se tek kada završi istražni postupak, a struka će morati odlučiti je li riječ o lažnoj prijavi.

– Lažne su prijave moguće, ali njih je uistinu vrlo malo. Malo dijete rijetko izmisli takvo što, a ako se to i dogodi, onda je to pod utjecajem odraslih – komentirala je doc. dr. sc. Gordana Buljan-Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Promjena ponašanja

Upozorava kako je prosječna dob zlostavljane djece upravo devet godina i kako je postotak seksualno zlostavljanih djevojčica mnogo veći nego dječaka.

– Kad je dijete zlostavljano, najčešće je posrijedi osoba kojoj vjeruje. Obično su djeca nagovorena da "dobrovoljno" sudjeluju te se osjećaju krivima, posramljenima i uplašenima – dodala je i objasnila kako se može prepoznati seksualno zlostavljanje.

– Znak je za uzbunu povlačenje djeteta u sebe ili pretjerana seksualiziranost. Ako roditelji to zapaze, trebali bi potražiti pomoć stručnjaka, a žele li sami doznati što muči njihovo dijete, moraju mu dati mogućnost da se otvori – objasnila je G. Buljan-Flander.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • Rumba:

    Kakva kolosalna pravna odluka gospodina istražnog suca da matoru pedofilčinu pusti da se brani sa slobode... Ma bravo, pravni meštre ... Samo i dalje tako revno i krajnje sistematski stimulirajte dječju pedofiliju u Hrvatskoj ... Zanima me samo da li ... prikaži još! biste identičnu odluku donijeli da se kojim slučajem radilo o vašem djetetu, unuku ili unučici ?Siguran sam da bi vam kefalo radilo kudikamo drukčije ...