Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pedofilija?

Istražni sudac pustio sumnjivog za blud nad 9-godišnjom curicom

zlostavljanje
Arhiva VL
19.02.2010.
u 19:05

Bludničenje se, prema policijskom izvješću, događalo od 11. do 29. siječnja, a djevojčica je bila povjerena 66-godišnjaku i njegovoj supruzi na čuvanje.

Pred istražnog suca Županijskoga suda u Zagrebu jučer je doveden 66-godišnjak kojeg se sumnjiči za bludne radnje nad devetogodišnjom djevojčicom.

Bludničenje se, prema policijskom izvješću, događalo od 11. do 29. siječnja, a djevojčica je bila povjerena 66-godišnjaku i njegovoj supruzi na čuvanje.

Lažna prijava?

Doznajemo kako je riječ o 66-godišnjem I. V. kojega je poslije ispitivanja istražni sudac pustio da se brani sa slobode.

Iako, prema neslužbenim informacijama, tvrdi kako nije kriv za nedjelo, I. V. nije želio davati izjave medijima niti je htio ispričati svoju stranu priče.

Što se uistinu dogodilo znat će se tek kada završi istražni postupak, a struka će morati odlučiti je li riječ o lažnoj prijavi.

– Lažne su prijave moguće, ali njih je uistinu vrlo malo. Malo dijete rijetko izmisli takvo što, a ako se to i dogodi, onda je to pod utjecajem odraslih – komentirala je doc. dr. sc. Gordana Buljan-Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Promjena ponašanja

Upozorava kako je prosječna dob zlostavljane djece upravo devet godina i kako je postotak seksualno zlostavljanih djevojčica mnogo veći nego dječaka.

– Kad je dijete zlostavljano, najčešće je posrijedi osoba kojoj vjeruje. Obično su djeca nagovorena da "dobrovoljno" sudjeluju te se osjećaju krivima, posramljenima i uplašenima – dodala je i objasnila kako se može prepoznati seksualno zlostavljanje.

– Znak je za uzbunu povlačenje djeteta u sebe ili pretjerana seksualiziranost. Ako roditelji to zapaze, trebali bi potražiti pomoć stručnjaka, a žele li sami doznati što muči njihovo dijete, moraju mu dati mogućnost da se otvori – objasnila je G. Buljan-Flander.

Komentara 1

RU
Rumba
09:55 22.02.2010.

Kakva kolosalna pravna odluka gospodina istražnog suca da matoru pedofilčinu pusti da se brani sa slobode... Ma bravo, pravni meštre ... Samo i dalje tako revno i krajnje sistematski stimulirajte dječju pedofiliju u Hrvatskoj ... Zanima me samo da li biste identičnu odluku donijeli da se kojim slučajem radilo o vašem djetetu, unuku ili unučici ?Siguran sam da bi vam kefalo radilo kudikamo drukčije ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije