Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"PIŠKOREVAČKI BOMBAŠ"

Istražni sudac: "Osumnjičeni formalno nije priznao ubojstvo žena!"

14.12.2001.
u 00:00

* Sve što je o ovom slučaju dosad objavljivano u medijima ne predstavlja legalne i legitimne informacije, a sudu otežava rad jer je javnost preko novina, praktički, već donijela presudu! - tvrdi sudac D. Šimenić

OSIJEK - Uz kaznenu prijavu za okrutno ubojstvo svoje nevjenčane supruge Eve Čičin (46) i njezine majke Rozike Makarić (65), "piškorevački bombaš" Marinko Dolčić (37) tek je jučer oko 9 sati priveden istražnome sucu u Osijeku. S obzirom na težinu kaznenog odmah mu je određen pritvor. Prema riječima istražnog suca Dragana Šimenića, Dolčić se i u policiji, dajući svoju izjavu za zapisnik, ali i na kasnijem saslušanju u istrazi - branio šutnjom.

Da je ubio Evu i Roziku, policajcima je priopćio neposredno nakon što se u srijedu, u 2.20 sati, došao prijaviti u Policijsku postaju Đakovo. Istražni sudac jučer nam je napomenuo kako se ta njegova izjava ipak tretira tek kao obavijest, i da u daljnjem kaznenom postupku ne može predstavljati nikakav dokaz:

- Osumnjičeni je o ubojstvu pričao tijekom obavijesnog razgovora, no, to je bila tek puka informacija za istražnog suca i državnog odvjetnika! Ta se informacija, istina, prilaže uz kaznenu prijavu, ali tijekom istrage izdvaja se iz spisa i ne može se dalje upotrebljavati. Sve što je, pak, o ovom slučaju dosad objavljivano u novinama i drugim medijima, ne predstavlja legalne i legitimne informacije, a sudu otežava rad jer je javnost kroz novine već stvorila retuširanu sliku o događaju i, praktički, već donijela presudu! - napomenuo je jučer sudac Šimenić, negodujući zbog novinarskog "detaljiziranja".

Dugotrajno Dolčićevo zadržavanje u policiji (potrajalo je više od 24 sata) obrazloženo nam je, pak, nekim "dodatnim" okolnostima koje je tijekom kriminalističke obrade također trebalo ispitati. Neslužbeno smo doznali da je riječ o manjoj količini oružja i streljiva, koje je policija našla u Dolčićevoj kući. U PU osječko-baranjskoj jučer nam je također rečeno kako je nakon obdukcije potvrđeno da su obje ubijene žene zadobile višestruke udarce sjekirom po glavi. Eva Čičin od njih je i umrla, a njezina majka Rozika Makarić od gušenja. Ustanovljeno je i da su ubijene prošlog četvrtka oko 8 sati.

M. Marić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije