Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje Pomorskog fakulteta

Putnici s kruzera u Rijeci potroše u prosjeku 25 eura

Turisti s kruzera troše 25 eura u Rijeci
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
21.03.2018.
u 15:43

Rezultate istraživanja u sklopu projekta "Analiza i istraživanje potrošnje putnika i članova posade u kruzing destinaciji Rijeka i efekti te potrošnje na kruzing destinaciju" predstavio je u srijedu u riječkoj Lučkoj upravi dekan Pomorskog fakulteta Alen Jugović

Putnici s kruzera u Rijeci u prosjeku potroše 25 eura, a njih 85 posto zadovoljno je riječkom ponudom, podatci su istraživanja o potrošnji putnika i članova posade s kruzera koje je proveo riječki Pomorski fakultet.

Rezultate istraživanja u sklopu projekta "Analiza i istraživanje potrošnje putnika i članova posade u kruzing destinaciji Rijeka i efekti te potrošnje na kruzing destinaciju" predstavio je u srijedu u riječkoj Lučkoj upravi dekan Pomorskog fakulteta Alen Jugović. Po podatcima iz ankete, 98 posto putnika s kruzera prvi je put posjetilo Rijeku. To su, kako je rečeno, dobri rezultati budući da se od 12 do 15 posto putnika vrati na odredište koje su već posjetili.

Dobrim je ocijenjena i prosječna potrošnja putnika s kruzera od 25 eura s napomenom da se ona može poboljšati budući da je prosječna potrošnja po osobi u svim hrvatskim lukama oko 36 eura. U anketi su najbolje ocijenjeni ljubaznost stanovništva i kvaliteta hrane i pića, pozitivne su ocjene za riječku tržnicu, a upozoreno je na nedostatak javnih zahoda i nedovoljno sadržaja za mlade. U anketi su sudjelovala 432 ispitanika, od kojih 374 putnika s kruzera, osam članova posade te 50 riječkih gospodarstvenika.

Ravnatelj riječke Lučke uprave Denis Vukorepa spomenuo je i nedovoljnu dubinu mora za pristajanje kruzera na riječkom lukobranu, a stručna će studija ispitati mogućnosti rješavanja tog problema izgradnjom plutajućih barži.

U galeriji pogledajte luku u Rijeci:

Turisti s kruzera troše 25 eura u Rijeci
1/6

Komentara 3

Avatar nisam_robot
nisam_robot
08:56 22.03.2018.

Evo ga, sada ce jugopartija uci u big business. Steta sto ce i to zabrljat jer su sve do sada zabrljali. No prob, tu su Zagreb i HDZ kao dezurni krivci za nesposobnost leftarda.

Avatar SDP_HDZ_HNS_4_SOROS
SDP_HDZ_HNS_4_SOROS
17:41 21.03.2018.

Od tih 25 nadam se da barem 50% ode na poreze.

GI
Gips
19:10 21.03.2018.

To plate za korištenje WCa na terminalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije