Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crobarometar

Istraživanje: Milanović i Plenković najpopularniji među biračima, na treće mjesto izbio Petrov

Foto: Crobarometar Nova TV
1/9
26.01.2021.
u 19:40

Istraživanje je provela agencija IPSOS na 987 građana metodom osobnog razgovora od 6. do 21. siječnja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

HDZ je dvostruko jači od SDP-a, a građani su nezadovoljni radom Vlade i sve pesimističniji. Pokazuju to podaci mjesečnog istraživanja Crobarometar koje objavljuje Dnevnik Nove TV, a koje pokazuje raspoloženje građana. 

Predsjednik Milanović nakon godinu dana mandata najpopularniji političar

Predsjednik Zoran Milanović počinje 2021. kao najpopularniji političar u zemlji. No, kod njega, ali i ostalih političara vidljivo je kako su malo pokvarili rejting kod birača. O Predsjedniku tako pozitivan dojam ima 49 posto ispitanika, a njih 43 posto negativan dojam.

Gotovo jednake brojke, ali na drugom mjestu je Andrej Plenković, o njemu pozitivan dojam ima 44 posto, a negativan 48 posto ispitanika.

Božo Petrov može računati na 44 posto birača koji o njemu misle pozitivno, a 39 posto misli negativno.

Foto: Crobarometar Nova TV

Peđa Grbin podijelio je birače, o njemu pozitivan dojam ima 38 posto, a negativan 36 posto.

Miroslav Škoro ima uz sebe 35 posto birača koji o njemu misle pozitivno i njih 55 posto koji misle negativno.

I posljednji na toj listi je Tomislav Tomašević, o njemu pozitivan dojam ima 35 posto, a 23 posto negativan dojam.

Foto: Crobarometar Nova TV

Tko su najpopularniji političari među HDZ-ovim i SDP-ovim biračima

Kod HDZ-ovih birača očekivano prvi je izbor Andrej Plenković s 87 posto, a drugi donedavni glavni tajnik Gordan Jandroković s potporom od 60 posto i na trećem mjestu Božo Petrov s 39 posto. 

Foto: Crobarometar Nova TV

Kod SDP-ovih birača očekivano prvi je izbor Zoran Milanović s potporom od 92 posto. Peđa Grbin ipak je među svojim biračima lider, istina nakon Predsjednika, i može računati na 66 posto, a na trećem mjestu je Anka Mrak Taritaš s potporom od 56 posto.

Foto: Crobarometar Nova TV

Koji problem sve više brine građane

Korona je u prosincu prvi put za građane bila najveći problem. Početkom 2021. pitanje nezaposlenosti s 24 posto građani opet smatraju najvećim problemom.

Foto: Crobarometar Nova TV

Slijedi gospodarska situacija koja je za 19 posto građana drugi najveći problem. Treći problem je korupcija koju 12 posto ispitanika smatra važnom za rješavanje, potom pitanje korone s 11 posto i na petom mjestu je životni standard i niske plaće što 6 posto ispitanika smatra velikim problemom.

Foto: Crobarometar Nova TV

Istraživanje je provela agencija IPSOS na 987 građana metodom osobnog razgovora od 6. do 21. siječnja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

Komentara 36

Avatar trooso
trooso
20:28 26.01.2021.

a gdje je nestao Nitko

ST
stefekov
21:44 26.01.2021.

zasto predsjednik rh negira najelitniju i najdomoljubniju postrojbu oslobodilackog rata. slavne u hrvata hosovce...zasto

AF
afer
22:53 26.01.2021.

Veliki manipulator opet upravlja IPSOSom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije