Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje
Povratak na članak

Ljubomora i želja da se bude faca – uzroci nasilja

Istraživanje Centar za mirovne studije o vršnjačkom nasilju pitao 700 učenika u Zagrebu, Slavoniji i Lici

Komentari 1

Avatar Maslina
Maslina
12:24 24.03.2015.

U šibenskim školama,posebno srednjim,verbalno i fizičko zlostavljanje češće je među djevojkama..zlobnije su i na perfidan način provode bullying nad žrtvama,a na nasilje ne reagiraju djelatnici škola..to nije njihov posa.Kad roditelji to pokušavaju riješiti kažu im neka presele dite u drugu školu,da oni ništa ne mogu. Evo i primjer:..Jedna učenica baca stvari druge učenice u zid,napada je verbalno,vrijeđa i priti da će je ubit.Nasilnica je u rodu sa razrednikom i štite je djelatnici škole koji stanu u obranu nasilja uz opravdanje da je ta mala malo divlja ali neće ništa loše napraviti.I prebace krivicu na žrtvu koju nakon svega profesori na sitno provociraju iako nije ništa skrivila,a bila je napadnuta. Kod nas je društvo potpuno iskrivljeno,a biće sve gore ako se to ne ispravi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.