Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŠKA PREDSJEDNIKU

Većina građana misli da Josipović zaslužuje još jedan mandat

Ivo Josipović
Foto: Nova TV
1/7
29.12.2013.
u 19:15

Većina građana, njih 75 posto, odobrava Josipovićeve poteze, a 21 posto ih ne odobrava

Hrvatski su građani predsjednika Ivu Josipovića ocijenili s 3,6 i smatraju da zaslužuje jedan mandat, pokazuje istraživanje koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos puls.

Većina građana, njih 75 posto, odobrava Josipovićeve poteze, a 21 posto ih ne odobrava. Prosječna ocjena njegova rada u dosadašnjem dijelu mandata je 3,6. što bi po školskim ocjenama bila četvorka. Više ocjene daju mu žene, stariji od 45 godina, osobe nižeg obrazovanja i glasači Kukuriku koalicije.

Da Josipović zaslužuje još jedan petogodišnji mandat smatra 65 posto građana, a da je došlo vrijeme za promjenu misli njih 30 posto. Ne zna 5 posto građana.

Predsjednik Josipović izabran je kao kandidat SDP-a, a nakon 4 godine većina misli da je uglavnom neovisan, točnije njih 51 posto. Da nije nezavisan misli 26 posto birača, a da je potpuno neovisan misli 13 posto građana. Ne zna njih 10 posto.

Josipović je omiljeniji od svog prethodnika, Stjepana Mesića. To misli 63 posto građana, a da je podjednak kao prethodnik misli 29 posto birača. Da je lošiji misli 7 posto, dok ne zna 4 posto građana.

>> Josipović: Neke ustavne odredbe pregazilo je vrijeme

Komentara 114

Avatar marnie
marnie
18:23 29.12.2013.

Laž! Od danas pa do izbora će te nam prati mozak o neviđenoj popularnosti niti manje niti više nego čovjeka koji provodi srpski Memorandum 2! Zar to Hrvati ne vide ?

KR
KroničarHr
18:17 29.12.2013.

Dajte prestanite biti smiješni i raditi od nas, kakvi smo god, Sjevernu Koreju. Iz osobnoga iskustva ću kolegama na portalu reći kako se provode te ankete. Nazovu vas iz agencije i prije nego se bilo što dogovorite uvijek će vas zamoliti da mogu s vremena na vrijeme po različitim prigodama ponovo nazvati i postaviti nekoliko pitanja, a uveli su i nagrade za stalne sudionike njihovih istraživanja. Drugim riječima, zbog komoditeta istražitelja, što je očito i plan rada institucije, definira se okviran broj ispitanika i njih se stalno štanca, iz mjeseca u mjesec o pitanjima koja nam se onda serviraju kao - stav javnosti. Za ovo imam dokaze, kao i to da je jedna od tih agencija koju sam sa gnušanjem odbio kao i ostale navedena. Prema tome, mediji koji plaćaju takve usluge, neka o tome povedu računa, inače su sudionici, što je najčešće - vrlo prljave propagande i zavaravanja i to svjesnoga javnosti. To je kažnjivo!

DU
Deleted user
19:12 29.12.2013.

Stvarno presmiješno! Kad bi se stvarno provela jedna reprezentativna anketa na uzorku od 1% ispitanih (od ukupnog broja upisanih birača) onda bi rezultat bio negdje oko polovice ove objavljene "ankete" ili pak čak ispod toga. Meni to ne izgleda na neku "anketu" više me podsjeća na jedan kratki promotivni članak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije