Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija u Slavoniji

Istražitelji upali u dvije velike tvrtke za otkup poljoprivrednih proizvoda i češljaju papire

11.04.2017., Vinkovci - Inspektori USKOK-a upali u tvrtku Amarilis. Istraga je vezana za otkup poljoprivrednih proizvoda. Photo: Ivica Galovic/ PIXSELL
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
12.04.2017.
u 06:30

Katica Novoselac, supruga šefa tvrtke Cezareja, bila je među onima koji su pokrenuli priču o vodi zatrovanoj arsenom

Na vrata dvaju velikih otkupljivača poljoprivrednih proizvoda pokucao je USKOK u utorak ujutro. Upali su u sjedište vinkovačke tvrtke Amarilis i Cezareja sa sjedištem u Nijemcima, a sumnja se na “manipulacije u poljoprivrednom sektoru”. Izvidi su tajni. Moglo se pak neslužbeno čuti da je riječ “o velikoj akciji”, a svemu su svjedočili i radnici među koje su istražitelji “upali” rano ujutro. Marijan Novoselac, inače bivši zamjenik gradonačelnika Otoka, na čelu je Cezareje. Sjedište je tvrtke u Nijemcima, silos im je u poslovnoj zoni u Otoku, a otkupna stanica u Ivankovu. Bave se organizacijom otkupa žitarica i uljarica, registrirani su, konkretno, kao trgovina na veliko žitaricama, sirovim duhanom, sjemenjem i stočnom hranom.

Marijana Novoselca često se viđa na nogometnim utakmicama, a njegova supruga Katica ravnateljica je Osnovne škole u Komletincima i jedna je od onih koji su nedavno javno prozivali i upozoravali da Komletinčani “30 godina piju otrovanu vodu u kojoj je i 14 puta više arsena od dopuštenog”. Pojedinci su odmah iskomentirali da je USKOK-ova akcija u tvrtki njezina supruga svojevrsna “odmazda”.

– Ne mogu ništa komentirati. Hvala na razumijevanju – rekla nam je jučer Katica Novoselac.

Vijest je brzo odjeknula vinkovačkim krajem, pogotovo što se za te tvrtke prije nisu vezale nikakve afere. Amarilis je pak osnovan još 1993., a ima 18 poljoprivrednih ljekarni u Vukovarsko-srijemskoj županiji te po jednu u Imotskom i Sinju. Proizvode i jednodnevne piliće te vlastitu stočnu hranu.

– Veliki su to otkupljivači, ako nema njih, ako nema Agrokora, tko će otkupljivati? – zabrinuti su naši sugovornici upućeni u zbivanja.

Jučer je poslovnica Amarilisa najnormalnije poslovala iako je bila pod opsadom istražitelja koji su kopali po papirima.

– Ne možete doći do vlasnika. Trenutačno nije tu – rekli su nam u Amarilisu. Do zaključenja izdanja nitko od čelnika tvrtki nije bio službeno uhićen. 

>> Istražitelji USKOK-a upali u dvije tvrtke za otkup poljoprivrednih proizvoda u vinkovačkom kraju

>> Obama obišao staru Havanu, Kubanci ga toplo pozdravljali

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
07:42 12.04.2017.

Hajde,cijeli slavonski istočni kraj zna tko su čelni ljudi tih tvrtki, a najbolje znaju njihovi kooperanti koji moraju čupati svoje nove za predanu robu ili samu robu.Definitivno lopine istočnoslavonskog kraja. Jedan od njih je i začetnik zbog kojeg je propao Gorup jer je zajedno sa svojim tzv.menandžerom plasirao laži.. Stara izreka je tko pod drugim jamu kopa sam u nju i pada!! I istina je!

IS
ispravno
08:54 12.04.2017.

Prije nekoliko godina za Amarilis se vezala afera ali se brzo stišalo kao što će se i sada za obje firme...to je naše pravosuđe!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije