Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni e-mail

Istražitelji će morati 'pročešljati' servere SDP-a i HŽ-a

Mirela Holy
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
12.06.2012.
u 08:00

Holy tvrdi da je od Ankice Mamić doznala za mail, a navodno joj je nudila i sastanak s Jakovom Bienenfeldom

Bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy podnijela je jučer kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer je e-mail koji je poslala predsjedniku uprave HŽ holdinga Reneu Valčiću objavljen u medijima.

Bliska Čačićeva suradnica

S obzirom na to da će se tražiti trag koji bi pokazao tko je mail dostavio medijima, istražitelji će morati prekontrolirati servere i SDP-a i HŽ-a jer je Holy sporni mail poslala sa svoje esdepeovske adrese na službeni mail šefa HŽ-a. Holy u kaznenoj prijavi navodi da je prvu informaciju o tome da će mediji objaviti mail koji je kompromitira doznala preko Ankice Mamić, bliske suradnice potpredsjednika Vlade Radimira Čačića. Ankica Mamić vlasnica je PR agencije IM&C i Čačićeva savjetnica za odnose s javnošću. Ona je pritom navodno ponudila Holy i sastanak s poduzetnikom Jakovom Bienenfeldom. On je veliki prijatelj A. Mamić, ima nekoliko tvrtki koje se, među ostalim, bave i građevinarstvom. No, Holy je odbila tu ponudu.

Jakov Bienenfeld sinoć nam je potvrdio da je tražio sastanak s Mirelom Holy.

– Od Aleksandre Kolarić sam tražio da mi dogovori sastanak s Holy. Pripremam jedan projekt i od ministrice sam trebao upute u kojem smjeru trebam ići – rekao je Bienenfeld. O kakvom se projektu radi nije želio reći, to je poslovna tajna. Ne vidi ništa neobično u tome što preko posrednika traži sastanak s ministricom.

– Znate kako je, devet mjeseci čekate prijam, razgovarate sa šest zamjenika, tri tajnice... Žao mi je što je Holy otišla, sad ću morati dogovoriti sastanak s novim ministrom – rekao je Bienenfeld. Na činjenicu da je Aleksandra Kolarić u istom razgovoru Holy upozorila da će HTV objaviti njen mail i tražila audijenciju za njega, Bienenfeld je kazao da ne zna ništa o mailu i da je uslugu zatražio prije dva tjedna.

Ankica Mamić negira bilo kakvo ugovaranje sastanaka s Holy i kaže da nikad u životu nije nazvala sad već bivšu ministricu. A Ankica Mamić nije izravno u utorak kontaktirala Holy o kompromitirajućem mailu, nego preko zajedničke prijateljice, PR stručnjakinje i nekadašnje glasnogovornice Vlade Aleksandre Kolarić.

Prema jednoj verziji događaja, Ankica Mamić je dan prije puštanja u medije Holyina maila, dakle u utorak, bila na kavi sa Sinišom Kovačićem, urednikom Dnevnika 3 na HTV-u, koji je objavio taj mail. Kovačić se, navodno, Ankici Mamić pohvalio da ima mail o nepotizmu Holy. Nakon te kave, Ankica Mamić zove Aleksandru Kolarić, koja je njezina i Holyina zajednička prijateljica, i govori joj o postojanju maila.

Aleksandra Kolarić jučer nam je potvrdila da ju je taj dan nazvala Ankica Mamić.

– Javila mi je da ima informacije da će mediji objaviti priču o mailu Mirele Holy. Nazvala sam potom svoju prijateljicu kako bih je upozorila da ide ta priča i da se pripremi – kazala je Kolarić i dodala da je Ankica Mamić pritom postupila dobronamjerno. No, Aleksandra Kolarić u subotu nam je decidirano rekla da nije bilo poziva Ankice Mamić vezanog uza sporni mail pa tako ni ponude za sastanak!

Tako je priča o tome tko je kome dao sporni e-mail i tko je sve za to znao skrenula pozornost s puno važnijih stvari, poput recenzija studije utjecaja na okoliš za hidroelektranu Omblu. Neki povezuju upravo negativne recenzije te studije sa smjenjivanjem Mirele Holy jer interesni lobiji žele unatoč tome krenuti u realizaciju tog projekta.

Recenzije pod velom tajne

Holy je odlučila napraviti recenzije te studije stare 13 godina iako nije morala. Tri od četiri recenzije negativne su, dok je četvrtu, pozitivnu, prema dostupnim informacijama, izradio stručnjak koji je sudjelovao i u izradi studije pa je on diskvalificiran. Iako je Ministarstvo zaštite okoliša poslalo te recenzije u Vladu još u travnju, s preporukom da Vlada odbaci taj projekt kao ekološki štetan, o njima se ništa ne zna osim da su tri negativne. Na naše pitanje zašto recenzije nisu objavljene i hoće li i kada biti, u ministarstvu su odgovorili da su recenzije poslane u Vladu. U Vladi nam na ta pitanja nisu odgovorili, uputili su nas na izjavu koju je na konferenciji za novinare dao premijer Milanović.

Komentara 181

OB
-obrisani-
09:17 12.06.2012.

admina...nosi si je doma....neka te poboljša svojom poštenošću....nećete još dugo !

OB
-obrisani-
09:28 12.06.2012.

poštena i pametna kao holy? ...to je inače želja svake majke svojem djetetu

II
Iib
09:10 12.06.2012.

Jutros je, vidim ,nekima jako dosadno na porti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije