Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Istražili smo kako i tko sve može dobiti rehabilitaciju u toplicama

14.09.2018.
u 00:01

Na početnu rehabilitaciju čeka se od tri do 12 mjeseci, a na održavajuću dulje – kaže Željka Žnidarić, ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Lista čekanja na neurološku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama proteže se u 2020. godinu. Na njoj su zabilježene sve rezervacije, no svaka tri mjeseca lista se “pročisti” jer neki pacijenti odustanu ili odu drugamo.

– Na početnu rehabilitaciju čeka se od tri do 12 mjeseci, a na održavajuću dulje – kaže Željka Žnidarić, ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Iz ove je računice vidljivo da mnogima ostane nedostupna besplatna rehabilitacija na koju imaju pravo pa je plate sami. Nerijetko su pak na dugotrajnom bolovanju dok čekaju termin za toplice, što osjetno tereti zdravstveni fond u koji izdvajaju svi zaposleni. Zaposleni bi zato trebali imati prednost na listama čekanja. HZZO pak uspješnost rada liječnika obiteljske medicine mjeri ponajprije stopom bolovanja i pritišće ih da bolovanja skrate.

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>HDZ tvrdi: Ovo je scenarij za rušenje Plenkovića

>>Viktor Orban traži savjetnike?

>>Što je dobro u direktivi EU

>>Unatoč novim aparatima i ranom otkrivanju nikad više oboljelih od karcinoma

>>Je li došlo vrijeme za crnog supermana?

>>Još se stignete uključiti u nagradnu igru za novi stan u Zagrebu!

Ključne riječi

Komentara 17

KC
Kcro
21:26 13.09.2018.

Muce vas oni koji su zdravlje dali za Hrvatsku. Trebali bi prednost imam subnorovci. Gamad izdajnicka kako be volite zemlju u kojoj zivoz.

KR
Krotila
21:32 13.09.2018.

sad ste našli pisati o Krapinskim Toplicama

DU
Deleted user
21:21 13.09.2018.

Tko bi to prije ratnih vojnih invalida trebao imati prednost, po mišljenju večernjakovih "novinarčeka"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije