Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Istraga protiv dvojice Ogulinaca zbog postavljanja eksplozivne naprave

03.12.2008.
u 10:57

Istražni centar Županijskoga suda u Karlovcu donio je rješenje o provođenju istrage protiv Ratka Vujanovića (26) i Željka Vujanovića (30) iz Ogulina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, doznaje se danas na karlovačkome Županijskom sudu.

Sumnjiči ih se da su u noći s 23. na 24. studenoga 2008. godine na pločnik u Ogulinu ispred trgovačkog obrta "The best" i kafića "Abisimo" postavili eksplozivnu napravu koja je sadržavala 3,2 kg eksplozivnih tvari.

Osumnjičenicima, koji su uhićeni 29. studenoga, određen je tridesetodnevni pritvor kako bi se spriječio njihov utjecaj na svjedoke i zbog opasnosti da dovrše pokušano kazneno djelo, rekla je glasnogovornica tog suda Alenka Laptalo.

Policija je izvijestila da su te noći s nedjelje na ponedjeljak od 22,30 do 1,30 sati policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu karlovačke Policijske uprave osigurali prostor i eksplozivnu napravu prevezli na vještačenje u zagrebački Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Policija je utvrdila da su osumnjičenici napravu sami izradili između 21. i 23. studenoga.

Karlovačkim kriminalistima i policiji iz Ogulina na otkrivanju osumnjičenika pomogli su djelatnici primorsko-goranske Policijske uprave i Ravnateljstva policije.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije