Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očajni roditelji

Istraga o smrti alpinistice Anje Grgić još traje

Anja Grgić
Foto: Facebook
23.06.2014.
u 18:01

– Bili smo u Italiji i večeras idemo ponovno jer bismo trebali preuzeti tijelo, no točne detalje nesreće još ne znamo – kaže shrvani otac

        Vijest o tragičnoj smrti 26-godišnje studentice Anje Grgić, koja se u noći s četvrtka na petak smrznula u talijanskim Alpama, s nevjericom je dočekana u Bjelovaru, gradu u koji se nesretna djevojka doselila još kao trogodišnja djevojčica da bi s roditeljima pobjegla iz pakla rodnog Vukovara.

Užasna vijest iznenadila je sve koji je poznaju jer su tek rijetki znali da se uz voditeljski rad na radiju i sve ostalo počela baviti i ekstremnim penjanjem. Od oca Željka doznajemo da se za planinarenje počela zanimati na studiju u Rijeci, no kad se doselila u Zagreb, upoznala je dečka uz kojeg se počela baviti i alpinizmom, koji ju je nažalost stajao života.

– Bili smo u Italiji i večeras idemo ponovno jer bismo sutra trebali preuzeti tijelo, no točne detalje nesreće još ne znamo – kazao nam je bolom shrvani otac dodajući da policijski zapisnik nisu dobili jer istraga još traje. On i supruga još ne mogu vjerovati da njihove Anje više nema. Mnogi koje smo jučer kontaktirali ističu da je Anja bila svoja i posebna, ali iznimno draga i pametna djevojka koja je plijenila šarmom i oko sebe uvijek širila pozitivnu energiju.

– Sve što su napisali njezini kolege s Prvog radija doista stoji. I ja bih je tako opisala jer je doista bila nekako neobična i posebna, a opet tako draga – ispričala je kolegica s kojom je četiri godine bila u istom razredu u bjelovarskoj gimnaziji. Svi koji su je poznavali pamtit će je kao dragu i pozitivnu osobu koja je zračila dobrotom.     

>> Mlada alpinistica i novinarka smrznula se na smrt na 2000 metara

Komentara 8

Avatar dva4u
dva4u
16:44 25.06.2014.

zanimljivo je da baš NIGDJE nije objavljeno ime planinara koji je bio s njom u brdima... nešto je tu čudno...

Avatar bereza
bereza
13:49 24.06.2014.

Istraga traje i sigurno je kako Talijani neće objaviti službene rezultate prije nego što budu sigurni oko svakog detalja ove tragedije. Međutim, neslužbene izjave talijanskih spasilaca govore da su Anja i njezin "kolega" (čiji se identitet čuva bolje nego da je riječ o maloljetniku!) počinili niz grešaka koje su nesretnu Anju stajale života. Tvrdi se kako nisu imali odgovarajuću penjačku opremu za ovako zahtjevan tip uspona; kako nisu imali odgovarajuću obuću; kako im je odjeća bila prelagana za postojeće vremenske uvjete; uz komentar u stilu: "kako su se to njih dvoje uopće namjeravali uspeti i spustiti pod takvim okolnostima?". Nakon što sam pročitao da je pokojna Anja bila tek početnica u alpinizmu, postavlja se pitanje tko je zapravo bio vođa tima, i kome je od njih palo na pamet upuštati se neopremljen i psihofizički nepripremljen, a očito i bez dovoljno znanja o onome što ih čeka, u životno opasnu avanturu? Nažalost, potpuno nepotrebno je izgubljen jedan život koji nije trebao i smio biti izgubljen na ovakav način! Šteta! Užasna šteta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije