Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA RUŠENJA

Istra prva kreće u masovno rušenje divlje gradnje: pada 14 objekata, i to je tek početak

Fažana: Rušenje i uklanjanje bespravno sagra?enih objekata u vikend naselju Peroj
Goran Kovacic/PIXSELL
24.02.2023.
u 20:41

Kada je u pitanju bespravna gradnja u Istri, u većini slučajeva riječ je o stranim državljanima koji kupuju zemljišta i potom bespravno grade. Na području Vodnjanštine, kazao je gradonačelnik, gotovo svi popisani bespravni graditelji su stranci; Nijemci, Talijani, Slovenci, Austrijanci.

Komentara 17

DU
Deleted user
22:21 24.02.2023.

Sve ilegalno treba srušiti! Podržavam u potpunosti! U protivnom se šalje poražavajuća i diskriminirajuća poruka svima koji se drže zakona u gradnji.

CR
crocro
21:58 24.02.2023.

Ovo je fantastična i osvježavajuća vijest. Dakle, ruše se objekti divlje gradnje, tj. bez ikakvih dozvola. Gradilo se samvoljno, točno onako kako si je vlasnik nacrtao sliku objekta u glavi. Ovo je za pohvalu ako se tako nastavi. Sada je još ostalo samo jedno pitanje koje visi u zraku, a to je: Da li će nadleži uredi izdavati građevinske dozvole za objekte raznih namjena na sliku i priliko točno onako kako je to zamislio vlasnik, a na toj lokaciji ili ne može ili ne smije biti bilo kakav oibjekt, ili objekt koji po svojem obliku i namjeni (kako je to zamislio vlasnik), ne može biti izgrađen. Ako se građevinska dozvola bude izdavala na takav način i po želji vlasnika a što se ne uklapa u zakonske okvire i prostorne planove, onda će sav trud biti uzaludan. A to znači, sve bespravno sagrađene objekte treba odmah ukloniti i sanirati teren a ne dopustiti gradnju bilo kakvih objekata koji se ne uklapaju u okoliš i prostorne planove. Također se prostorni planovio ne smiju mijenjati na zahtjev nekog važnog pojedinca jer bi se time poljuljalo povjerenje u državnu upravu. Neka ti stranci pokušaju bespravno graditi u svojoj državi pa neće niti iskopati temelje a već će uslijediti kazna od koje se krv ledi u žilama. Pa konačno treba poštovati Hrvatsku a ne je ismijavati i iskorištavati.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
21:50 24.02.2023.

Jel u svojim zemljama grade tako ilegalno? Dolaze u Hrvatsku i grade šta god im padne na pamet? I to su šta, nekakvi "investitori"?!? Trebamo im lupati kazne i uvesti obaveznu zabranu ulaska u RH na koju godinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije