Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Istra i Dalmacija profitirat će na odgodi poreza na nekretnine, Slavonija izgubiti

Građani pozdravljaju potez premijera Plenkovića, no stručnjaci s Ekonomskog instituta tvrde da zadržavanje komunalne naknade pogoduje bogatima.

Komentari 12

DU
Deleted user
04:13 10.08.2017.

Tražilice su velika zlopamtila pa potražite što je govorio Goran Marić, o esdipi pokušaju uvođenja tog poreza svojedobno (2013.) - a kako zbore danas. Odnosno uopće me ne zanima što zbore ekonomisti XY ili AB pol. usmjerenja o tom i takvom porezu, kad je njihovo (stručno!) mišljenje posve oprečno - ovisno da li su tog momenta u oporbi ili na vlasti. To ste trebali istaknuti u prvi plan - da porez na nekretnine ima tešku pol. cijenu, što je (ustuknuvši!) spoznao i Plenković odnosno da bi to bio adio za stranku koja bi ga uvela. Jer referendum o tome je ustavno upitan, ali zlopamćenje prema pol. stranci koja ga uvela - e to bi se očitovalo odmah na idućim izborima, kao u znanoj poemi E. A. Poe (Nikad više!).

VL
Avatar mama mia
mama mia
05:28 10.08.2017.

Za Slavoniju nema problema odavde se narod iselio vrtići i škole prazne a mi ne želimo plaćati nešto od čega će koristi imati uhljebi

VL
CE
centirion
04:53 10.08.2017.

Političari u Zagrebu se više bave pljačkom vlastitog naroda nego obranom hrvatskih granica!

VL
DU
Deleted user
07:31 10.08.2017.

Da bi se odgodio, treba donijeti Zakon o izmjenama i dopunama...koji treba proći zakonsku proceduru..a izjave g. Plankovića nemaju snagu zakona. Nadalje, novim Zakonom o komunalnoj djelatnosti, umjesto komunalne naknade kojom se financirala (djelomice) ta djelatnost, uvodi se građevinska renta i doprinos za građenja komunalne infrastrukture. Ti novi nameti zamjenjuju izgubljene prihode od komunalnih naknada. Dakle, dobili smo još nameta iako nam se servira da nismo.

VL
Avatar babas
babas
00:09 10.08.2017.

Ne razumijem što ovaj Lovrinčević govori. Gradnja kuće u Rijeci,Osijeku,Splitu,Vinkovcima ili Zagrebu košta isto,razlika je samo u komunalnim naknadama i cijeni zemljišta. Porezi moraju svugdje biti isti,ako se uvedu,ne može se diskriminirati građane.

VL
SJ
Sve je uzalud
09:19 10.08.2017.

..................bogat narod bogata država siromašan narod ...........kraj države...........................koja se permanentno boji naroda.................

VL
ZG
zvonimir.gaspar
09:26 10.08.2017.

Tvrdnja iz naslova je vrlo kratkovidna i u konačnici pogrešna. Zašto bi država uvodila novi namet ako ne namjerava dodatno zaraditi? Dakle, nakon uvođenja slijedi dizanje tog poreza (vjerojatno na onih Linićevih 1%-3%) i to će biti taj "puni porez" kojeg najavljuju 2020. Dizanje komunalne naknade je puno teže pravdati nego dizanje poreza, jer je komunalna naknada namjenski namet za održavanje kvarta/naselja, a porez je - porez. Slavonci imaju svega osim samo ne novca i mnogi taj porez neće moći platiti. Kod Slavonaca možda ima kulena, ali je nemoguće izdvojiti dodatnih 100kn mjesečno. Osim toga, porez na nekretnine je namijenjen lokalnoj upravi, a baš iz Slavonije je odselilo najviše ljudi pa će se aspiracije lokalnih uhljeba rasporediti na manje poreznih obveznika nego u ostatku RH. Kad se sve zbroji, Slavonija je ovim porezom najveći gubitnik. Slavoniji slijedi nova nacionalizacija ako ovaj porez zaživi.

VL
DR
Draš
07:54 10.08.2017.

Bedastoća ,kako bi Slavonija profitirala?Taj porez je namjenjen lokalnoj zajednici,prikupljen novac se potroši na području sa kojeg se od naroda uzeo.Logika za 0.

VL
SS
sokac sa drave
10:14 10.08.2017.

Kako je i obicaj da se u Slavoniji pije pivo sjedeci na klupama ispred trgovine i poslije treceg piva zaostri se politicka diskusija.Pitaju se zasto ovi sto vladaju a nebi nikada bez Slavonskih glasova rade na osiromasenju i iseljenju iz Slavonije.Nece biti dobro jer se sve cesce cuju povici na oruzje za svoj dom,za ponos i cast.

VL
Avatar comparator
comparator
08:47 10.08.2017.

Svrha poreza ne smije biti "guljenje" do gole kože državljana Hrvatske samo zato jer vlasti treba novac ,a osim toga porez na nekretnine i vlasništvo se ne smije uvoditi građanima koji su već platili porez svojim dugotrajnim radom na stjecanju te imovine jer je to onda prevara.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.