Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Istra i Dalmacija profitirat će na odgodi poreza na nekretnine, Slavonija izgubiti

Naslovnica 10.8.2017.
10.08.2017.
u 00:05

Građani pozdravljaju potez premijera Plenkovića, no stručnjaci s Ekonomskog instituta tvrde da zadržavanje komunalne naknade pogoduje bogatima.

Slično kao svojevremeno Zoran Milanović, i Andrej Plenković je na neodređeno vrijeme zaustavio uvođenje poreza na nekretnine. Je li u pitanju pobjeda naroda, HNS-a, Udruge Lipa, Živog zida, zdrave pameti ili bogatih lobija, stvar je interpretacije, no lako je moguće da će oporezivanje nekretnina ostati tabu-tema sve do tamo neke druge Vlade.

Ekonomist Željko Lovrinčević tvrdi da komunalna naknada ide u korist bogatijih građana i bogatijih područja pa procjenjuje da će na odgodi najviše profitirati Istra i Dalmacija, a najviše izgubiti Slavonija. 

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju od četvrtka ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo: 

>>Ustuknuo pred javnošću i Srbijom: Premijerov udar na ministre

>>Ivanković: Zašto je Vlada u trgovinskom ratu ostavila Tolušića samog

>>U Rijeci su neki spavali i na ulicama

>>Lani rođeno 241 dijete više nego godinu prije, najviše majki u dobi
od 30 do 34 godine

>>Zadar pobjednik ovogodišnje Večernjakove turističke patrole

>>Andrej Hajnšek: Kriv sam što Sara nije osvojila medalju jer sam dopustio mentalne trenere

Ljetna panorama:

>>Trgovac pamukom u dnevniku priznao: Ja sam Jack Trbosjek

>>Natali Dizdar: Nakon diplome iz socijalne pedagogije, upisala sam gestalt psihoterapiju

U prodaji za 25 kuna ekskluzivni magazin Večernjeg lista - Hrvati i masoni!

Komentara 12

Avatar mama mia
mama mia
05:28 10.08.2017.

Za Slavoniju nema problema odavde se narod iselio vrtići i škole prazne a mi ne želimo plaćati nešto od čega će koristi imati uhljebi

DU
Deleted user
04:13 10.08.2017.

Tražilice su velika zlopamtila pa potražite što je govorio Goran Marić, o esdipi pokušaju uvođenja tog poreza svojedobno (2013.) - a kako zbore danas. Odnosno uopće me ne zanima što zbore ekonomisti XY ili AB pol. usmjerenja o tom i takvom porezu, kad je njihovo (stručno!) mišljenje posve oprečno - ovisno da li su tog momenta u oporbi ili na vlasti. To ste trebali istaknuti u prvi plan - da porez na nekretnine ima tešku pol. cijenu, što je (ustuknuvši!) spoznao i Plenković odnosno da bi to bio adio za stranku koja bi ga uvela. Jer referendum o tome je ustavno upitan, ali zlopamćenje prema pol. stranci koja ga uvela - e to bi se očitovalo odmah na idućim izborima, kao u znanoj poemi E. A. Poe (Nikad više!).

Avatar babas
babas
00:09 10.08.2017.

Ne razumijem što ovaj Lovrinčević govori. Gradnja kuće u Rijeci,Osijeku,Splitu,Vinkovcima ili Zagrebu košta isto,razlika je samo u komunalnim naknadama i cijeni zemljišta. Porezi moraju svugdje biti isti,ako se uvedu,ne može se diskriminirati građane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije