Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo kaže dosta
Povratak na članak

Mijenja se zakon zbog ovih zloupotreba kod subvencija za stambene kredite

U obiteljima koje su iskoristile subvencije u ove četiri godine do sada je rođeno više od 2000 djece

Komentari 7

PL
plenkikok
16:41 05.12.2020.

Na 16600 kredita rođeno jedva 2000 djece u 4 godine ?!?! Svaka čast. Bilo bi lijepo saznati koliko je to obitelji, jer kod nekih je rođeno i više djece. Mjera za koju svi plaćamo i trebala je služiti kao jednaa demografska mjera se pretvorila u klasičnu muljažu.

VL
IV
ivanlovin
17:03 05.12.2020.

Znaci 10% obitelji tek je dobilo djete ja mislim da je tu veliko muljanje

VL
DU
Deleted user
17:03 05.12.2020.

Po Ustavu RH svi građani su jednaki pred zakonom. Cijelim nizom zakona građani su podjeljeni na one građane više redova. Postavivši dobne granice za razne povlastice građani stariji od 45 godina se dovode u nepovoljniju poziciju u odnosu na mlađe građane, a istovremeno se granica za mirovinu pomiče na 67 godina. Na žalost , nizom zakona se građani stariji od 30 godina stavljaju u nepovoljniji položaj pri zapošljavanju jer su u startu jeftini poslodavcima za 16,5% tako da dolazimo do apsurda da se zapošljavaju mlađi bez radnog iskustva isključivo zbog troška plaća, a ne zbog znanja i kvalitete rada. Šta imamo od toga? Eto , probaj pronaći nekog majstora da ti nešto napravi u kući. Prvo nema ih, drugo nemaju pojma, treće neće nikad ni imati pojma, četvrto nemaju više od koga naučiti jer radnika od >45 godina neće nitko zaposliti iako su to u biti najvredniji kadrovi. I zadnja stvar, upravo populacija do 35 godina prva odlazi iz Hrvatske u inozemstvo. Rezultat je katastrofa. Strane firme ne mogu otvarati pogone u HR jer jednosatvno nema dovoljno obučenog kvalificiranog kadra sa iskustvom na koje se možeš osloniti. Sagraditi tvornicu automobila u HR je u startu nemoguća misija za biko koju stranu kompaniju jer čak ni jedan Zagreb ne može naći 5000 kvalitetnih radnika potrebnih za rad u jednoj takvoj tvornici.

VL
IV
ivanlovin
17:02 05.12.2020.

Je je prava mjera cijena nekretnina otisla 30% gore, veci krediti banke trljaju ruke, gradevinari sretni, a osoba se zaduzila na 30 god. Ja znam vise od 5 obitelji koji su iskoristili subvenciju tako da su od roditelja kupili kucu. Gdje god drzava se petlja problem nastane

VL
DU
Deleted user
10:51 06.12.2020.

Mislim da je čak i više onih što su se dočepali druge nekretnine nego što je djece rođeno.

VL
Avatar TheJack
TheJack
17:42 05.12.2020.

Plenki, gdje ti zivis?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.