Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trud se isplatio

‘Istjerali’ opasan otpad iz grada, mladi pokrenuli projekt novcem EU

PXL_120204
Dominik Grgurić/Pixsell
06.02.2012.
u 12:16

U okviru "Kampanje za čistiji zrak i rijeku Mrežnicu" prvi će se put u Dugoj Resi organizirati proslava Dana planeta Zemlje

Projekt vezan za opasan otpad u središtu grada ljudi okupljeni oko građanske inicijative Gidre uspjeli su otjerati iz Duga Rese. Zaključak je to koji se nameće nakon izjave ministrice zaštite okoliša Mirele Holy kako će tvrtki T7 VIS biti trajno oduzeta dozvola za gospodarenje opasnim otpadom.

– Zadovoljni smo ovom ministričinom izjavom, pa čak i ponosni na nju. Ipak nećemo biti posve zadovoljni dok ne dobijemo i službenu potvrdu te dok sve ne bude i provedeno. Krajnji cilj kojem idemo jest da se u Dugoj Resi nikad više ne zbrinjava i skladišti opasni otpad te ćemo kontinuirano vršiti pritisak na sve nadležne – rekla je Blaženka Petrak, tajnica Gidre.

Predsjednica Lada Vrana izjavu iz ministarstva ocijenila je kao ogromnu pobjedu građanske inicijative, ali i poticaj da se radi dalje. Da su Dugorešani iznimno zainteresirani za sve što Gidra provodi, pokazali su i mladi koji su se konkretno uključili u njene akcije.

Tako su pokrenuli projekt pod nazivom "Kampanja za čistiji zrak i rijeku Mrežnicu" za čije je provođenje novac osigurala Europska unija u okviru programa "Mladi na djelu" Agencije za mobilnost.

– Cilj nam je podignuti svijest naših sugrađana o potrebi zaštite zdravlja, prirode i okoliša. Uz javne promocije ovog projekta postavit će se i štand u Dugoj Resi, organizirati projekcije filmova u gradskom parku,ispisati ekološke poruke na nekim zidovima, a prvi ćemo put organizirati i proslavu Dana planeta Zemlje uz koncert lokalnih sastava i gostiju – rekle su na predstavljanju projekta Maja Višal, Tihana Kovče i Mateja Bišćan. Na predstavljanju su bili i Lucija Biličić, Martina Krstić i Domagoj Polović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije