Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.08.2014. u 14:00

Televizije se nisu potrudile analizirati tragediju na Kornatima i pričati o njezinim uzrocima, osim Hrvatske uživo, već zabaviti gledatelje urnebesnom komedijom "Rent­a­mama"

Kornatska tragedija nakon sedam godina, definitivno, može dobiti status hrvatskog "Dosjea­X", jer se istini o misterioznoj smrti mladih vatrogasaca u ovih sedam godini ne samo nije ušlo u trag, nego se čini da to više nikome, osim roditelja, supružnika i rodbine, nije ni stalo. Nije stalo, čini se ni udarnim televizijskim informativnim emisijama, koje kao da su jedna od druge, preko RTL­ova središnjeg dnevnika, pa onoga NoveTV i HTV­ova, presnimile priloge u kojima su dominirale emocije, suze i tuga, ali onoga glavnoga nije bilo – odgovora zašto se to dogodilo.

Sve vodeće dnevnike, porazila je Hrvatska uživo, koja se jedina potrudila odmaknuti od emocija, koje su goleme i neupitne, i postaviti pitanje o kakvom se to požaru radilo: onome od odbačene NATO bombe, eruptivnom, od nagomilanih plinova... Upitnici su golemi poput onih križeva od suhozida na Kornatima, na mjestu tragedije, ali odgovora još nema. "Nikad ga nećemo ni dobiti, nikakav dokument nikada", kao što je rekao Igor Marinović iz Šibenika, otac stradalog vatrogasca. To je tragedija poslije tragedije, a nacionalna sramota ponajviše. Baš kao što je sramota što se za spomenutu sedmu obljetnicu nije mogla, npr. u udarnom terminu napraviti dobra analitička emisija, koja bi tražeći odgovore o uzroku tragedije, barem dala do znanja da je pijetet prema žrtvama veći od protokola obilježavanja.

No, umjesto emisije koja bi tražila odgovore, na snazi je još uvijek ljetna shema i odvrtjela se "urnebesna komedija" s nazivom "Rent­a­mama". Nisam je gledao od tuge za mladićima i tuge za istinom, rent­a­istinom, koja se u Hrvatskoj najmi i krčmi kako kome treba, od prigode do prigode, od tragedije do tragedije.

PLUS

Arhive su zakon, pa se Goran Maras sinoć morao ugristi za jezik kad se (nakon par mjeseci) čuo da "garantira da ćemo ove godine izaći iz recesije", a BDP ponovo završio u provaliji

MINUS

Uenovski uštogljeni pomoćnik glavnog tajnika UN­a za ljudska prava Ivan Šimonović, o ratu u Ukrajini govorio je kao 90­-ih UN­ovci o napadnutoj Hrvatskoj. Jadno.

Komentara 2

1A
1A
16:31 30.08.2014.

Nisam pametan citajuci razne napise u medijima. Ali, AKO prezivjeli Lucic zna istinu, onda mu nije na cast sto suti.

QU
queta
14:45 30.08.2014.

"vapije" ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije