Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK Modna revija žena s invaliditetom

'Iste, a različite' blistale na pisti

08.12.2008.
u 14:43

Po mnogo čemu posebna modna revija održana je u atriju osječkoga Esseker centra.

Protiv diskriminacije
Odjeću svjetski poznatih brendova, naime, nisu nosile profesionalne manekenke već dvadesetak žena s invaliditetom, uglavnom iz Slavonije, koje su se, upravo u skladu s nazivom revije, “Iste, a različite”, na pisti ponašale poput pravih, iskusnih modela. Napor im nije predstavljalo ni pet izlazaka u kojima su blistale u dnevnoj, radnoj i sportskoj odjeći te večernjoj haljini i vjenčanici.

– Modnu reviju organizirali smo u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom upravo zato da pokažemo sposobnosti mladih žena i djevojaka s invaliditetom te njihove mogućnosti. Cilj nam je izvući te mlade osobe iz anonimnosti, pokušati ih animirati i pokazati da i one također mogu biti lijepe, a zašto ne i manekenke – kazala je Ljubica Prekodravac, predsjednica Društva osoba s invaliditetom Podunavlje Vukovar.

Revija odjeće, inače, bila je tek dio trodnevne manifestacije društva, čiji je cilj poticanje žena s invaliditetom na aktivnije djelovanje u svim dijelovima društvenog života i njihovo osnaženje u borbi protiv raznih oblika diskriminacije.

– Žene su se rado odazvale. Ipak su to osobe koje znaju da imaju kvalitete –istaknula je Lj. Prekodravac, dodajući kako će djevojke i dalje nositi modne revije, a manifestacija će se pokušati podići i na nacionalnu razinu.

Izbor za Miss
Planovi za budućnost, pak, veliki su.
– Razmišljamo o izboru za Miss žene s invaliditetom Hrvatske, ali bitan je krajnji cilj. Naša je želja da djevojka s invaliditetom za dvije-tri godine sudjeluje na pravom izboru za Miss Hrvatske – zaključila je predsjednica društva Ljubica Prekodravac.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije