Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj dajla

Istarski svećenik: Papi su plasirane neistine i poluistine

\'30.07.2011-Dajla -Kompleks koji je nakada pripadao crkvi  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL\'
Foto: \'Dusko Marusic/PIXSELL\'
1/3
20.08.2011.
u 12:59

'Ako Abbazia nema nikakvih prava na nekretnine u Istri, zašto je biskup potpisao Sporazum po kojem se sva imovina u Dajli dijeli na pola s benediktincima - proziva jedan istarski svećenik.

Situacija oko slučaja Dajle se smiruje, premda su prošla tri tjedna otkako je afera izbila u javnost. Premda je Ministarstvo pravosuđa svojom odlukom o povratu spornog zemljišta u Dajli "presjeklo" taj spor između talijanskih benediktinaca i Porečko-pulske biskupije, u javnost svakodnevno izbijaju detalji toga zamršenog slučaja, koji svaki puta bace novo svjetlo.

Večernji list već je objavio dijelove pisma istarskoga klera papi Benediktu XVI., kojega su gotovo svi svećenici potpisali na Veliki četvrtak, tj. prije ovogodišnjeg Uskrsa.
No, Tportalu se sada javlja jedan istarski svećenik, koji tvrdi da su neki svećenici na prevaru potpisali to pismo te da su Papi plasirane neistine i poluistine.

"On također ističe da istarski svećenici podvaljuju Papi tvrdnjom da Abbazia di Praglia nema nikakva prava steći nešto u Istri pa ističe: 'Ako Abbazia nema nikakvih prava na nekretnine u Istri, zašto je biskup potpisao Sporazum po kojem se sva imovina u Dajli dijeli na pola s benediktincima. Naime, taj je sporazum biskup potpisao 2006. u Rimu. Također zašto je svećenik Lino Zohil 2005. potpisao da će benediktincima isplatiti pet milijuna eura da više ništa ne potražuju?'", prenosi Tportal, koji navodi i da DORH i policija pregledavaju poslovne knjige Porečko-pulske biskupije zbog prodaje terena za golf.

Cjelovito pismo istarskog klera papi možete pročitati na našem portalu, a sutra donosimo ekskluzivno pismo biskupa porečko-pulskog Ivana Milovana svim hrvatskim biskupima u kojemu odgovara na dezinformacije Glasa Koncila, preko kojega je kardinal Josip Bozanić na posredan način progovorio o slučaju Dajla. Također, donosimo odgovore na zamršena pitanja kako je Porečko-pulska biskupija došla u posjed zemljišta i što je točno dogovarano s talijanskim benediktincima.

Komentara 24

Avatar tkozna
tkozna
13:22 20.08.2011.

Šuplja priča. Nije Papa tako naivan a niti mu je tko podvaljivao. Zapravo što je Bozanić i koga predstavljao svojim potpisom? Svi su krivi a on šutke lagano prolazi. Nije li se pokušao ulizati kuriji za možebitno mjesto u Vatikanu!???? Pa što košta, neka košta!

G1
GALE 1991
13:28 20.08.2011.

Opet ovom Paviću govore\"neimenovani Crkveni dužnosnici\" opet mu \"na Kaptolu govore\" u \"Vatikanskim kuloarima\"se priča. Sve rekla- kazala novinarstvo.Izgleda da gospon Pavić priča samo sa NN osobama.Bolje bi pisale naše babe iz slavonije koje se sastanu navečer pod orasom ii pretresaju šta je novo u selu, ko je kome \"dada\" ko s kim divani ili ne divani.Još malo pa će novinari počet bacad grah i tarot pa će u grahu vidjet to i to, u tarotu ovo ili ono

BR
BratCroat
11:04 21.08.2011.

Svi prste stran od slovenske Istre!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije