Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP i HDZ
Povratak na članak

Ispunili kvote, ali žene su i dalje pri dnu izbornih lista

Liste za gradska vijeća i županijske skupštine bez ženske kvote platit će 40.000, a one za općinska vijeća 20.000 kuna.

Komentari 4

DU
Deleted user
22:23 09.05.2017.

na listama se trebaju nalaziti oni koji su sposobni bez obzira da li su svi na listama žene ili muškarci. U malim općinama žene ne žele baviti politikom, pa se na listama većinom mlade djevojke koje su sa politikom na Vi.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:06 10.05.2017.

treba uvesti i obvezu poštivanja ravnopravnosti spolova pri zapošljavanju u javnim službama, školama, vrtićima. nema smisla da žene moraju biti na listama za politiku, a muškarci nemaju nikakvih prednosti u školama, javnoj upravi... dođeš tamo, sve žene, čangrizave, prije osamm ne rade, a posle dva popodne ih nigdje nema. što god trebaš, 'čekajte, na sastanak moram...' kvote su smiješne, umjetno se stvara neki umjetni sastav politike. dajte onda i obvezu glasovanja. to bi bilo daleko najveći doseg u demokratizaciji društva. kad moraš izaći i dati glas nekome, e onda se stvari mijenjaju za sve. ovako, bavim ose jalovim stvarima. žene tu i tu. čudno da se nitko ne bori da žene kopaju kanale, postavljaju pločice u kupaoni, čiste dimnjake, rade na utovaru i istovaru robe.....

VL
PP
pp
20:53 16.05.2017.

Kakve mrtve kvote. Kvote su najočitiji primjer spolne diskriminacije. Svi imaju mogućnost se kandidirati i birati. Sve izvan toga je lijevi društveni inženjering. Kvote su diskriminacija. I sramota za 2017. da se diskriminacija prodaje za nešto poželjno i najnormalnije.

VL
U1
ursus_1212
01:37 11.05.2017.

Ženama sva prava ali baveze

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.