Naslovnica Vijesti Crna kronika

U New Yorku ubijen “Franky Boy”, 
šef mafijaške obitelji Gambino

New York, nekadašnje poprište mafijaških ratova, ponovno postaje “vruće mjesto” u kojemu se rasplamsavaju obračuni različitih kriminalnih struja
14. ožujka 2019. u 22:20 6 komentara 1952 prikaza
Francesco Calli
Foto: youtube

New York, nekadašnje poprište mafijaških ratova, ponovno postaje “vruće mjesto” u kojemu se rasplamsavaju obračuni različitih kriminalnih struja. Tako je u srijedu navečer ispred svoje kuće na Staten Islandu ubijen Francesco “Franky Boy” Cali, šef mafijaške obitelji Gambino.

F4 petnaest se godina skrivao istražiteljima pred nosom – u Napulju, u četvrti Chiaiano – a oni su ga tražili posvuda, od Europe do Južne Amerike Uzaludna bitka Svijet se mijenja, ali mafija ne, u doba Vibera i dalje komunicira papirićima

Cali je izlazio iz svojeg doma oko 21 sat kada je u njega za sada još nepoznat broj napadača ispalio ukupno sedam metaka koji su preko beživotnog tijela prešli i kamionetom. Franky Boy vodio je obitelj Gambino protiv čijih su članova podizane optužnice za cijeli niz nedjela, od ubojstava, lihvarskih kredita, organizacije kockanja, raspačavanja droge... Sam mafijaški šef proveo je prije desetak godina 16 mjeseci iza rešetaka jer je osuđen za reketarenje. Relativno blaga kazna bila mu je dosuđena s obzirom na to da se izjasnio krivim za zavjeru s ciljem iznude novca.

BBVA Tisuće evakuirani iz BBVA-ovih ureda u Ciudad de Mexico nakon prijetnja

Obitelj Gambino jedna je od pet glasovitih talijansko-američkih mafijaških obitelji koje djeluju u New Yorku, ali čiji se “poslovi” protežu na području cijelih Sjedinjenih Američkih Država, pa i izvan granica zemlje. Iako su mafijaške obitelji stekle moć tijekom 1920-ih godina na području Chicaga, najjače mafijaške organizacije svoja su sjedišta premjestile u New York, a svoje jake “ispostave” imaju i u Las Vegasu te na području zapadne obale.

U ovome trenutku ne zna se što je stvarni motiv Calijeva ubojstva, no “zainteresiranih” ima napretek, počevši od osveta mafijaških obitelji do neke od Calijevih žrtava koja je stradala pri reketarenju.

Raznijeli bankomat u Zadru

 

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • @ploto@:

    Cosa Nostra danas više sliči pionirskoj organizaciji u odnosu na najjaču svjetsku kriminalnu organizaciju Kosher Nostru.

  • midea:

    po ovome ispada da je mafija legalizirana , da nije ona nebi postojala jer bi svi ti likovi bili u zatvoru ili mrtvi !