Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOLITVENO BDJENJE

Ispred šibenske bolnice započela jesenska kampanja '40 dana za život'

Započelo jesensko molitveno bdijenje '40 dana za zivot'
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/9
27.09.2019.
u 11:00

Prvog dana jesenske kampanje procesije su se održale u Zagrebu, Šibeniku, Kninu, Splitu…

Marijanskim procesijama za život započela je nova kampanja Inicijative '40 dana za život'. Kampanja je započela 25. rujna i traje do 3. studenoga u 32 grada na 34 mjesta. Prvog dana jesenske kampanje procesije su se održale u Zagrebu, Šibeniku, Kninu, Splitu…

Kod šibenske bolnice u srijedu je započelo jesensko molitveno bdjenje. Ovo je dvanaesta kampanja po redu u Hrvatskoj, ujedno i rekordna s najviše gradova uključenih u inicijativu. Ove godine priključila su se i četiri nova grada: Zaprešić, Vrbovec, Poreč i Trogir, objavili su na Facebook stranici Šibenske biskupije.

Kampanja je otvorena 'Marijanskom procesijom za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu'. Okupljeni molitelji su u procesiji od šibenske bolnice moleći krunicu krenuli prema crkvi Presvetog Srca Isusova na Badekinu gdje su sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio župnik don Tomislav Puljić. Uvodnu molitvu predvodio je župnik Vidika fra Ivan Penava, a bili su prisutni i župnici Bilica i Meteriza fra Lazar Perica i fra Ante Bešlić.

Komentara 5

TA
tariq
11:12 27.09.2019.

Koliko djece siročadi i drugih u potrebi su ovi dušebrižnici zbrinuli, školovali..... Od hodanja i naslikavanja nikakve koristi.

Avatar Sandinista
Sandinista
11:16 27.09.2019.

A kako bi bilo da se Crkva, malo za promjenu, prestane miješati u pitanja zdravlja, začeća, trudnoće i pogotovo pobačaja? Kao da to nije dovoljno stresan i bolan čin sam po sebi, kao da to žene rade iz hira i obijesti? I onda se nađu pametovati oni koji vjeruju u bezgrešno začeće? I nađu se moralizirati oni koji u svojim redovima imaju na tisuće pedofila i zlostavljača djece?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije