Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava

Ispred kafića pokraj Trogira 29-godišnjak dobio metak u prsa

pucnjava
Ivana Ivanović/Pixsell
04.09.2010.
u 11:36

Policija je dojavu o pucnjavi dobila preko centra 112, a kad je stigla na mjesto događaja zatekla je samo teško ranjenog Antu Stipkova

Ante Stipkov (29) teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u petak dvadesetak minuta prije ponoći ispred nekad poznate i vrlo popularne diskoteke, a sada kafića F1 u Planome pokraj Trogira.  Mladić inače ima prebivalište u Kaštel Starom.

– Taman smo legli kad su se začula tri pucnja. Ustao sam se iz kreveta i izišao van. Čuli su se jecaji. Iza kamena je ležao mlad momak, a pored njega automobil. Onaj mali novi crni Suzuki, sliči na džipića - kazao nam je još uvijek vidno šokiran Veselko Boras, prvi susjed i vlasnik objekta u Planome u kojem je trgovina tvrtke Prima namještaj. Potreseno je nastavio rekavši da je oko mladića bilo krvi i kako su brzo priskočili i neki gosti koji su sjedili u kafiću F1.

– Teško je disao. Bio je sam. Donijeli smo mu deku i stavili pod glavu, ali nismo ga htjeli dirati jer smo se bojali da mu ne povrijedimo kralježnicu, a i zbog otisaka prstiju – kazao nam je potreseni Veselko.

Ranjeni Kaštelanin je, kaže, bio u stanju komunicirati. Nije ništa govorio, ali reagirao je. Gosti kafića prvo su mislili kako je riječ o petardama. Veselko je, međutim, prepoznao pucnjeve iz vatrenog oružja. Pozvao je Centar 112 koji je izvijestio Hitnu medicinsku pomoć koja je iz Trogira došla za petnaestak minuta i 29-godišnjaka prevezla u splitsku bolnicu. Veselko ističe da je mjesto noću dobro osvijetljeno, ali zbog gusta prometa jaka je buka. Tvrdi da tu nikad nije bilo problema, a vlasnik zgrade u kojoj je F1 pola sata prije vatrenog obračuna otputovao je u Njemačku.

– Po mome, oni su se tu našli da se nešto dogovore, vjerojatno on zna zbog čega se pucalo – zaključio je Boras.

U Kaštel Starome, na adresi gdje živi Ante Stipkov, nismo zatekli nikoga. Susjed nije bio raspoložen za razgovor. Samo je rekao da su neka dvojica već dolazila i pitala ima li koga u kući.

Doznajemo da je  Stipkov poznat policiji po obračunima i narušavanju javnog reda i mira. Prema neslužbenim informacijama, prije četiri godine pucao je iz vatrenog oružja u Davora J. Prije toga bio je prijavljen i zbog krađa.

Ključne riječi

Komentara 4

VU
vulgaris
13:18 04.09.2010.

A tko će platit liječenje tog kriminalca? Porezni obveznici? Eto još malo manevarskog prostora za uštede u proračunu.

Avatar Nikica Velikovski
Nikica Velikovski
15:16 04.09.2010.

danas su opasna vremena i lako je stradati u okršaju, oružja je dosta, a sigurnosti malo

OB
-obrisani-
01:10 05.09.2010.

Pa stvarno ne kužim s kakvim duhovima se bori današnja mladež? Mi smo pucali u curice a oni se časte metkom! Tu nešto gadno ne valja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije