Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONOPLJA U HRVATSKOJ

U Jugoslaviji smo sadili najviše konoplje u Europi. Posjetili smo veliko polje ispod Motovuna

20.12.2021.
u 15:10

Jeste li znali da je bivša Jugoslavija u ukupnoj europskoj proizvodnji industrijske konoplje sudjelovala s čak 25 posto, odnosno da je bila najveći proizvođač na Starom kontinentu? Ta se biljka rabila, primjerice, za izradu vreća, užadi, čvrstih tkanina za jedra, no postupno ju je počela zamjenjivati i na kraju potpuno istisnula mnogo jeftinija plastika. Primjerice, talijanski školski vojni brod Amerigo Vespucci 50 godina imao je jedra od konoplje za koja je odlučeno da ih treba zamijeniti novijima, izdržljivijim materijalima. Ali ti materijali nisu izdržali ni pet godina.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:53 20.12.2021.

Znaci u Jugoslaviji i nije bilo tako strogo kako nas Domoljubi plaše

TA
Tarantula
15:28 20.12.2021.

Vrlo jednostavno ako se legalizira dileri neće imati što prodavati i neće moći davati mito političarima jer će se moći kupiti na svakom koraku a porez će ubirati država! Zato legalizacija ne odgovara HDZ-u, ostati će bez crnih fondova, sjetimoo se sina od generala Kruljca koji je za toma forda čuvao drogu ili Kerumov nećak....jasno?

CJ
cjepljeni
15:28 20.12.2021.

Danas se sadi samo ona za pusenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?