Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAGANJE U NEKRETNINE
Povratak na članak

Isplativo ili ne: Koliko se može zaraditi iznajmljivanjem stanova u Zagrebu?

Niske kamatne stope i rastuća inflacija potaknuli su mnoge da izvuku novac iz banke i ulože ga u nekretnine. Isplativost ulaganja ili povrat na investiciju računa se kao omjer prihoda i ulaganja

Komentari 6

SH
shitter
18:07 24.03.2023.

Nema šanse da bi u hr iznajmljivao ikom novogradnju. Neko ti sve uneredi i ostavi neplaćene račune i ne možeš mu ništa, sudovati se možeš ali u nedogled. Uz to kome iznajmljivati kad je kupovna moć hrvatskih najmoprimaca mala, a traže dobro uređen stan. Djecu ne možeš istjerati van ako ih imaju. Ako imaju ljubimce oni unerede sve, pobacaju mačji pjesak okolo ne očiste. Dlake na sve strane. Ako nađeš neuredne ljude ostave ti rasulo, zagoren štednjak, pobacane ambalaže, usmrđenu hranu, smeće, neočišćen stan, onda moraš tražit nekog da ti riba i popravlja ili još gore ti to sam čistiti.

VL
Avatar pendreck
pendreck
14:02 24.03.2023.

Povrat uloženih sredstava u stan u Njemačkoj je preko 40 godina...toliko o tome...

VL
Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
17:16 24.03.2023.

Pranje novca ima svoju cijenu.

VL
ZO
zoranos
13:34 24.03.2023.

S time da se pričuva treba uračunati u cijenu najma ili ako nije uračunata onda bi je podstanar trebao plaćati, jer osoba koja boravi u stanu koristi i troši resurse koji se financiraju iz pričuve. Najidealnije bi bilo uračunati je u najamninu - kao što to rade i hoteli ili turistički iznajmljivači.

VL
PE
Pericabad2
22:57 25.03.2023.

Od osnovne zivotne potrebe napravili biznis. Treba to sve zabraniti, vratiti dobri stari socijalizam i oduzeti svima sto je nepotrebno, a mnogo puta i neposteno steceno

VL
LI
liliZG
23:51 25.03.2023.

zarađuju samo oni koji vrše dnevni najam. a 50% toga je zamračeno

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.