Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općinski sud

Isplate dvjema zaposlenicama protivno zakonima?

'06.03.2012., Cakovec- Drugo rociste SDP-ovom saborskom zastupniku Mariu Moharicu. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
07.03.2012.
u 13:30

Vezano uz prodaju općinskog stana bez procjene Porezne uprave kao svjedoci pozvat će se građevinski vještak i bračni par kojemu je sporni stan prodan

Politička elita Goričana natrpala se u sudnicu Općinskog suda u Čakovcu, gdje je nastavljeno suđenje SDP-ovu saborskom zastupniku i općinskom načelniku Mariju Mohariću, kojeg se tereti da je nesavjesnim poslovanjem oštetio općinski proračun za oko 340.000 kuna.

U utorak su svjedočili financijska vještakinja te šestorica bivših vijećnika, od kojih će se neki naći i na izbornim listana na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće 25. ožujka.

– Razlike u isplaćenim bruto plaćama mogle su biti isplaćene po pojedinim kriterijima, no nije bilo individualnih ocjena za pojedine zaposlenike. Isplate dvjema zaposlenicama premašile su iznose predviđene zakonskim okvirima – kazala je, uz ostalo, vještakinja koja je pročešljala zakonske odredbe, pravilnike i odluke prema kojima je načelnik zaposlenicima općine isplaćivao dodatke na plaću i stimulacije.

Moharić je ponovio da za sve odluke o isplatama ima pokriće u odlukama Općinskog vijeća i Poglavarstva. Svjedočili su i vijećnici iz raznih stranaka, među kojima i oni koji su protiv načelnika podnijeli kaznenu prijavu. Sutkinja je odredila da se za novo ročište provjere zakonski i podzakonski akti koji utvrđuju kriterije za isplatu stimulacija. Vezano uz prodaju općinskog stana bez procjene Porezne uprave, za što se Moharić također tereti, kao svjedoci pozvat će se građevinski vještak i bračni par kojemu je sporni stan prodan.



Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije