Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDIRANJE

Isplata naknada za 37 studenata doktorskih studija

naknade
Foto: Branimir Bradarić
1/4
13.12.2013.
u 22:19

U okviru svojih redovitih aktvnosti Fond za obnovu grada Vukovara dodijelio je i ove godine naknade troškova školarine studentima poslijediplomskih sveučilišnih i doktorskih studija za školsku 2012/2013 godinu.

Brza primjena znanja

– Ove godine dodijelili smo 37 naknada za što smo osigurali 500.000 kuna. Naknadu od Fonda mogu dobiti oni koji žive i rade u Vukovaru ili oni koji rade u Vukovaru. Smatramo da ti ljudi, s obzirom da već rade, mogu najbrže implementirati stečena znanja. Inače, troškove poslijediplomskih studija Fond pokriva od 2008. godine od kada smo dodijelili ukupno 126 naknada i za to isplatili 1,26 milijuna kuna, rekla je predsjednica Fonda Ljiljana Blažević podsjećajući i da je Fond jedini u Vukovaru koji isplaćuje ove naknade. Za to su se odlučili jer Grad Vukovar i Vukovarsko – srijemska županija već isplaćuju stipendije redovitim studentima.

Velika pomoć

Dekanica vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička istakla je da ova vrsta pomoći od strane Fonda izuzetno puno znači svima onima koji se odluče na doktorske studije. – Veleučilište svake godine nastoji pomoći kolegama koji upišu doktorske studije. I ove godine smo to učinili i iz vlastitih sredstava im uplatili dio sredstava. Međutim, to je radi ukupnih troškova samo prva pomoć pa smo se nadali nečemu ovakvome. Na ovaj način i razinu kvalitete nastave Veleučilišta izdižemo na još višu razinu s čime također postajemo prepoznatljivi, rekla je Bujišić. Zadovoljna isplatom naknada za doktorske studije je i dogradonačelnica Vukovara Danijela Stanković koja je istakla da je to zapravo samo još jedna vrsta ulaganja u mlade i njihovo obrazovanje kao i ukupno gledajući u budućnost grada. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije