Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENA ISTRAGA

Ispitan vozač kamiona koji je pregazio curicu u Dugom Selu, oduzeta mu vozačka

Kamion usmrtio dijete u Dugom Selu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/6
23.05.2024.
u 13:00

Osnovano se sumnja da je tijekom skretanja desnim kotačima zahvatio pješakinju koja je prelazila kolnik ulice Drugi savski odvojak u smjeru jugoistoka dolazeći mu s desne strane, uslijed čega je zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula, stoji u priopćenju

Općinsko državno odvjetništvo ispitalo je jučer vozača (27) kamiona koji je izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala curica iz Dugog Sela. Protiv njega je otvorena istraga, a objavljeno je i kako mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

- Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je 22. svibnja 2024., ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1997.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 1., 2. i 6. Kaznenog zakona te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika. 

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 27-godišnjak 21. svibnja 2024., oko 12:00 sati u Dugom Selu, upravljajući teretnim automobilom južnom kolničkom trakom ulice Prvi savski odvojak u smjeru istoka, skrenuo u desno u smjeru jugoistoka na kolnik Rugvičke ulice, a potom u desno u smjeru jugozapada prema kolniku ulice Drugi savski odvojak, prije čega se propustio uvjeriti može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je tijekom skretanja desnim kotačima zahvatio pješakinju koja je prelazila kolnik ulice Drugi savski odvojak u smjeru jugoistoka dolazeći mu s desne strane, uslijed čega je zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula.

VEZANI ČLANCI

Okrivljeniku je rješenjem određena mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom (članak 98. stavak 2. točka 8. ZKP-a) koja mu je privremeno oduzeta uz potvrdu - stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 2

IC
ICCO
13:28 23.05.2024.

Zašto gradonačwlnik Dugog Sela nije podnio ostavku jer je dozvolio prometno kamionsko ludilo u centru grada, bez nikakvih ograničenja I vremena prometovanja teških kamiona . Sramota!

OL
olujasviholuja
14:00 23.05.2024.

Velika tragedija za obitelj , a i za mladog vozača mora živjet sa tim. Svi koji smo vozaći,,nikad ne znaš kad se može tebi to dogoditi. Zato oprez i za vozače a i pješake nemojte gledati mobitel i nepišite poruke kad prelazite preko zebre ili preko ceste ,bez obzira što imate prednost ,pratite promet i da li će auto stati kad za koraćite na cestu. Prije par dana mi stanemo ,propuštamo pješaka( djevojku 15,16 godina) a ona cijelo vrijeme gleda mobitel, ni glavu ne podiže da provjeri i pogleda da li će auto iz suprotnog smjera stati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije