Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vandalizam

Ispisao četiri ćirilična S i Srbija po spomeniku redarstvenicima

spomenik redarstvenicima, borovo (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
07.05.2012.
u 08:09

Razbacani su vijenci i lampioni na spomen-obilježju za 12 redarstvenika podignutom 2002., a po izlogu obližnje trgovine sprejem je su ispisana četiri ćirilična S.

BOROVO – Protekle noći nepoznati je počinitelj sprejem u boji ispisao grafite na spomen-obilježju 12 poginulih redarstvenika koji se nalazi u Borovu Selu.

Na spomen-obilježju preko imena redarstvenika koji su ubijeni 2. svibnja 1991. godine ispisana su četiri ćirilična S i Srbija. Isti grafit ispisan je i na staklu obližnje prodavaonice. Podno spomen-obilježja razbacani su i vijenci i lampioni koji su postavljeni 2. svibnja kada je obilježena 21. obljetnica zločina u Borovu Selu.

– Protiv nepoznatih počinitelja policija je dostavila kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru radi počinjenog kaznenog djela rasne i druge diskriminacije – rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske županije Luka Barunčić.

Ovo je prvi ovakav incident na ovom spomen-obilježju. Barunčić je dodao da je prošle godine, u dane kada je obilježena obljetnica pada Vukovara, također nepoznati počinitelj razbacao lampione podno spomen-obilježja koji je potom zaliven voskom.

Spomen-obilježje u Borovu Selu podignuto je 2002. godine, dok je prije nekoliko dana na spomenik postavljena i ploča koja objašnjava što se 2. svibnja 1991. godine dogodilo u ovome podunavskom selu. Preživjeli specijalci i članovi udruga ovu su ploču nazvali pločom istine podsjećajući da je ona od prije deset godina postavljena uz suglasnost i dogovor s lokalnim vlastima koji su uvjetovali što će na njoj pisati.

Komentara 341

OB
-obrisani-
08:40 07.05.2012.

Postovani! sjećanje na redarstvenike Sprejom ispisani grafiti na spomen obilježju u Borovu selu Spomen obilježje je podignuto 2002. u znak sjećanja, a ovo je prvi takav incident * Nazalost to nije jedini dokaz da ih ima jako puno koji ziveve u Hrvatskoj, ali Hrvatsku Drzave ne akceptiraju. Zelio bih cuti komentar Predsjednika i ministrice vanjskih poslova, a naravno i Premijera sto misle o ovom cinu nepostivanja Hrvatske Drzave. Lijep pozdrav!

DU
Deleted user
08:43 07.05.2012.

Istražiti, locirati, uhititi, deportirati. Pravna država. No, svi znamo kakav kraj ima ova priča :)

Avatar puky
puky
08:32 07.05.2012.

... nema nam druge već još jednu traktorijadu \"organizirati\" ... vidimo i znamo da su nam neprijatelji tu među nama a pravimo se kao da ne vidimo, ne čujemo i ne znamo ... baš smo kreteni ... makar i za sto godina ako ne prije, opančari će opet počiniti što su uvijek Hrvatima namijenili ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije