Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ismetu Smajiću Red Danice hrvatske za 103 darivanja krvi

Humani Karlovčanin, radnik u DIP-u, 27. će listopada odličje primiti od predsjednika Ive Josipovića
22. listopada 2010. u 18:50 0 komentara 7 prikaza
Smajic_nnn_kar_221010
Foto: VLM

Dobrovoljni davatelji krvi su skromni. Ne traže priznanja i medijsku izloženost. No, ovo je prilika da se pozove što više građana da se uključe u tu humanu djelatnost, kaže 54-godišnji Karlovčanin Ismet Smajić.

Predsjednik Ivo Josipović 27. listopada, u povodu Međunarodnog dana dobrovoljnih davatelja krvi, ugostit će one koji su više od sto puta darovali krv, i uručiti im priznanja.
Radnik DIP-a Karlovac Ismet Smajić dobit će Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski.

Krv daje svaka tri mjeseca od 1979. godine. Sveukupno je 103 puta dao krv. U istoj tvrtki radi 39 godina. Bit će jedini Karlovčanin na primanju kod predsjednika.
– Prvi put sam dao krv na nagovor šogora, koji ju je donirao 120 puta. Motivacija je bila i ostala humanitarna – kaže Ismet Smajić.

Darovatelj mora biti zdrav, pa Ismetu to “dođe” i kao zdravstvena kontrola.
– Moj je sin također bio darovatelj, dok mu nisu utvrdili poremećaj željeza u krvi. Zabrinuo bih se kad mi ne bi uzeli krv. Ne postoje zdravstvene posljedice nakon darivanja. Preporuka je jedino da se toga dana ne naprežeš. Ima nas nekolicina u poduzeću koji smo redoviti u takvim akcijama i tvrtka nam uvijek izlazi u susret slobodnim danom – kaže I. Smajić.

Podsjeća da je nekad ekipa Crvenog križa učestalo dolazila u tvrtku, no, kaže, nažalost to više nije praksa. Može se darovati i plazma, i opet nažalost, ne u Karlovcu.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.