Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kobna brzina

Išli na piće u Zadar, sletjeli s ceste, poginuo 15-godišnjak

benkovac, prometna3
Foto: Andrina Luić/VLM
1/5
Autori: , al/VLM
29.10.2011.
u 08:24

– Bili su kod nas i pripremali peku. Onda je netko predložio da se idu provozati do Zadra...

Dječak (15) iz Lisičića kraj Benkovca preminuo je bolnici od ozljeda zadobivenih u nesreći koja se oko 4.30 dogodila na cesti Zadar – Benkovac. Kod predjela Kličevica nadomak Benkovca 18-godišnji vozač golfa zadarskih oznaka izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u kanal pokraj ceste, priopćila je zadarska policija.

Mladić koji je tek nedavno položio vozački ispit bio je pod utjecajem alkohola, izmjereno mu je 0,46 promila alkohola u krvi, a u automobilu su uz poginulog 15-godišnjaka bila još dvojica 18-godišnjaka te jedan 16-godišnjak. Petorica mladih s benkovačkog područja, kako nam je kazao otac jednog od njih, a koji je jučer bio na mjestu nesreće, okupila se u njegovoj kući u petak oko ponoći, gdje su spremali meso ispod peke.

– Bili su kod nas i pripremali peku. Onda je netko predložio da se idu provozati do Zadra. Rečeno mi je da su samo desetak minuta bili u kafiću u Zadru i da su se vrlo brzo odlučili vratiti. Čini se da je jedan od mladića koji je sjedio iza vozača zaspao te klonuo prema naprijed i tako gurnuo vozača koji je izgubio kontrolu nad vozilom i auto se prevrnuo u kanal – kaže naš sugovornik.

Poginuli 15-godišnjak rođak je 18-godišnjeg vozača, a u automobilu je bio i brat poginulog dječaka. Obitelj stradalog dječaka iz razumljivih razloga nije bila voljna za razgovor s novinarima.

U policiji pak kažu da će protiv 18-godišnjeg vozača podnijeti kaznenu prijavu.

Objašnjavaju da se nesreća dogodila jer mladić nije vožnju prilagodio uvjetima na cesti, odnosno skliskom kolniku i magli. (fš, al/VLM)

Komentara 23

MR
mirjana radaslic
09:34 29.10.2011.

tragedija,užas,ali postavljam si nekoliko pitanja-ŠTO DJECA U TO DOBA RADE NA CESTI , kako roditelji mogu mirno spavati,a posebno ZAŠTO roditelji žure djeci gurnuti vozačku dozvolu u ruke kad se zna što je mladost i neiskustvo,ljudi daj se malo opametite-djeca nam stradavaju iz dana u dan zbog neodgovornosti odraslih

KR
kreont
10:29 29.10.2011.

Taj dečko je zaradio za ovaj auto i ispravno položio vozački ispit. U ovakvom slučaju trebalo bi mu se suditi za ubojstvo.

OB
-obrisani-
10:25 29.10.2011.

je kaj je da je hujsi od nas su samo portugalci, izgljeda da prinji i prinas zive samo mamlazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije