Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radikal

Islamski propovjednik upozorava Francusku zbog burki

burka
REUTERS
08.07.2010.
u 09:02

Muslimani koji žive u tim zemljama zbog toga će samo još više podupirati Al-Qa'idu, kazao je Bakri.

Islamski propovjednik Omar Bakri upozorio je Francusku ističući kako bi zabrana nošenja burki mogla samo značiti dodatni poticaj Al-Qa'idi za njezino djelovanje u toj zemlji, javljaju arapski mediji. 

- Pogledajte što se događa u Belgiji i Francuskoj - rekao je Bakri aludirajući na zabranu nošenja burki u Belgiju i početak rasprave u francuskom parlamentu o zakonu koji zabranjuje tu muslimansku odjeću.

- Oni vjeruju da će biti sigurniji ako muslimankama zabrane nošenje burki. No, to nije tako. Muslimani koji žive u tim zemljama zbog toga će samo još više podupirati Al-Qa'idu - kazao je Bakri za španjolski radio Cadena Ser.

Omar Bakri je kontroverzni islamski propovjednik iz Sirije. Zbog svojih je radikalnih uvjerenja protjeran iz Velike Britanije pa sada živi u Libanonu. Bakri je do 2004. godine bio vođa radikalne grupe Al-Muhajiron, a također bio je jedan od onih koji su pohvalili teroristički napad u SAD-u u rujnu 2011. godine.

Komentara 888

DS
druga strana
12:09 08.07.2010.

doktorice ispod svakog kaputa se može nositi oružje, prema tebi treba zabraniti nošenje kaputa, mantila, šalova zimi, treba zabraniti karnevale, specijlna policija nesmije nositi maske, kakve sve gluposti i laži se ovdje čuju samo da bi se osporilo pravo muslimanima na život i vjeru.

OB
-obrisani-
12:28 08.07.2010.

Ovo nije zabrana burke nego zabrana kršenja ljudskih prava i sloboda.. Ako islam nalaže u svojoj vjeri kršenje slobode i prava čovjeka onda doista treba preispitati ispravnost svrstavanja u religiju ?

OB
-obrisani-
13:11 08.07.2010.

hart, jesi li ti zaljubljen u Reu ili samo tako trčkaš za njom iz navike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije