Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO

Islamska država objavila video dječaka kako pogubljuju sirijske vojnike

dobra islamska država Image taken from Islamic State video footage shows a man identified in the subtitiles as Al Karar the Iraqi gesturing as he speaks
Foto: Reuters/PIXSELL
03.12.2015.
u 22:37

Program koji je IS nazvao "lavići kalifata" djeci pruža intenzivnu vojnu i vjersku obuku

Skupina Islamska država (IS) objavila je danas video-snimku na kojoj šest dječaka-vojnika pogubljuju članove sirijskih snaga sigurnosti, koje je otela ta džihadistička organizacija.

Video snimka prikazuje desetogodišnjake kako uče vjerske tekstove i vježbaju borbu prsa o prsa, a šestorica njih izabrani su za slanje poruke protivnicima IS-a tako što ubijaju članove sirijskih snaga sigurnosti.

Dječaci na snimci trče ruševnom tvrđavom dok ne pronađu zatvorenike koji potom govori svoje ime, datum rođenja i objašnjava svoju ulogu u prorežimskim snagama.

Video-snimka za koju IS navodi da je snimljena na istoku sirijske pokrajine Deir Ezor prikazuje djecu dok pogubljuju šest zatvorenika - pet ih je ubijeno vatrenim, jedan hladnim oružjem.

Program koji je IS nazvao "lavići kalifata" pruža intenzivnu vojnu i vjersku obuku djeci u područjima koje kontrolira ta ekstremistička skupina u Siriji.

Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava (SOHR), IS je od početka godine unovačio više od 1100 djece, a više od 50 ih je poginulo.

"Zapanjujuće je što IS to ne skriva", rekao je ranije ove godine Nadim Hourny, zamjenik predsjednika Human Rights Watch za Bliski Istok i Sjevernu Afriku.

IS je ranije objavljivao brojne snimke barbarskih pogubljenja koje su postale njegovo glavno propagandno oružje.

>> ISIL objavio snimku smaknuća navodnog ruskog špijuna i zaprijetio Putinu

>> 'Sustavno ćemo pritiskati i u konačnici uništiti ISIL'

Komentara 6

VE
vehabojeb2
23:05 03.12.2015.

Isis(a ti moga)su uvjek bili poznati po zavidnim pothvatima za dusevno bolesne sljedbenike vehabijske zajednice!nema vise sto od njih iznenadit tako da vec postaju bolesno dosadni!pobit sve i.

DU
Deleted user
23:07 03.12.2015.

to treba sve pošpricati

Avatar Proleter
Proleter
23:30 03.12.2015.

Ne znam samo šta se čeka s nuklearnim udarima na ove vampire. Japan je za puno manje dobio dvije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije