Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUTALNO UNIŠTENJE
Povratak na članak

Islamska država objavila snimku razaranja drevnog grada Nimruda

Na snimci se može vidjeti kako muškarci drevne predmete uništavaju čekićima, bagerima i eksplozivom

Komentari 33

MM
marija ml
15:50 12.04.2015.

Dokle god im pišete Islamska država dajete im legitimitet države...kako to novinari ne znaju do sada (a i političari)?

VL
CR
CrniP
17:35 12.04.2015.

Made in USA.

VL
HE
hermet
19:30 12.04.2015.

Sve je ovo isplanirao A. Pike u svojim nacrtima za svjetske ratove još prije 200 godina, izbor oružja je stvar nijanse. Uopće se ne šalim, postoji pisani trag o tome. Usput radi informacije, A. Pike je bio mason 33. stupnja. Ostalo možete naći na mreži dok još nisu i to zabranili. Kad vidite kome se klanjao, sve će vam biti jasno.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
21:01 12.04.2015.

Za sva ta područja su bili najbolji jedino diktatorski sistemi vladanja. Sirija, dotad poznatoj kao najmirnija država Bliskog istoka. Islamska država se upravo proširila rušenjem svih tih diktatora kao što je Muammar al-Gaddafi, Hosni Mubarak, Sadam Husein,Ben Alija u Tunisu itd. U mnogim zemljama Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, u kojima dominira islam, vladaju diktatori i siromaštvo, žene se tlači a situacija oko obrazovanja nije baš sjajna. A sada koliko mora biti neupućen musliman da razori kipove mazdaizma ? Oni smatraju da moraju nastavit rušiti lažna božanstva oličena u raznim diktatorima i raditi na uspostavi islamske vlasti u okrilju koje će muslimani i drugi narodi koji u tim državam žive, osjetiti blagodat pravde i slobode i istinski uživati u toj blagodati. U suprotnom, njihova agonija i ropstvo će se nastaviti. A na kraju sve to završi dok jedan diktator ne bude zamijenjen drugim. Zato sve te radikalne islamiste koji su prikazani na video snimci kad-tad,trebaju odgovarati za kulturocid jer svakom divljanju jednom dođe kraj.Da im je Sadam Husein živ za ovo bi svi završili na vješalima. I onda recimo da diktator nije dobar !

VL
GE
gemist
13:51 12.04.2015.

Zatupljena teroristička nepismena banda bradatih idiota je uništila taj drevni grad koji je izgrađen negdje oko 1250g. prije Krista po računanju vremena,sigurno je od onda hrpa razni hordi i osvajača prošlo kroz taj grad i nisu ga uništili,e ovi jesu

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:27 12.04.2015.

Američani i Cion napraviše gadnog monstruoznog Golema zvanog "kalifat". Strava! Uništavatelji čovječnosti i kulturne baštine!

VL
AB
Abcd...
13:37 12.04.2015.

Izrael SAD kao tvorevine bez ikakve kulturne bastine ovakve stvari pozdravljaju. Ono najvrijednije su vec odavno popljackali.

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
13:40 12.04.2015.

oni jednostavno nisu normalni ,,,,,,,,,,u ime islama rade zločine koje razuman čovjek teško može shvatiti

VL
SE
Sejo
07:07 13.04.2015.

ISIL nije unistio ni 10% istorijskih spmenika koliko je to uradila Amerika bombardovanjem.Ameri su unistili stare babilonske ii Sumerske spomenike ,koji su prava kolijevka civilizacije i opljackali artefakte neprocjenjive vrijednosti

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:08 13.04.2015.

a baš lijepo, samo nastavljaju posao koji su započeli engleski 'skupljači umjetnina', koji su rezali mnoge kamene spomenike u iraku, egiptu, grčkoj, libiji, pa posložili si u imperijalnom muzeju u londonu. isto rade i francuzi, španjolci, amerikanci. čudno da nistete ovakve velike naslovnice i pažnju davali pred 10-ak godina, kad se cijela jedna američka armija smjestila na lokaciji Babilona u Iraku, gdje su buldožerima (imate na jubitu) ravnali teren, da bi postavili svoje šatore, kontejnere, čak su i septičke jame kopali u arheološki najvrednijem prostoru koji civilizacija ima. da ne pričamo o vježbovnom gađaju artiljerijom u ostatke zidina babilona. tolko o amerikancima, kao civiliziranima. ovo što islamska država radi je samo nastavak kulture razaranja tuđe kulture i dokaza postojanja nekog prije. plus da je i u ovom slučaju najvjerojatnije riječ o prethodno skinutim preostalim artefaktima, i prodanima na zapad, japan, tunguziju. žalosno da o kulturi danas odlučuju oni koji je razaraju. zapadni muzeji su puni ukradenih umjetnina, i to im je glavna vrijednost. ove mazarije tipa gogha, rembrandta, su obični kolaži. zamislite vi da danas neka ekipa recimo iz pakistana, dođe na neko groblje u londonu, parizu, i iskopa par nadgrobnih spomenika, i to izloži recimo u lahore-u. to je faktički isto ono što zapad radi sa njihovim umjetninama, ostacima. ili da dođe kinez i rastavi toranj u parizu, i nazad ga montira na himalaji.

VL
BL
Blizard
23:03 12.04.2015.

Razoriti im mozak trenutno je jedini odgovor da ima drugi način urazumljevanja dobro ,ali nema .

VL
ST
Startrack
13:59 12.04.2015.

Iopet muslimani na ovom forumu krive Izrael i USA za ISIL. Nikad nije kriv islam, uvjek neko drugi.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
14:48 12.04.2015.

Nek mi netko pojasni koji je njihvo objašnjenje ili povod za ovak nekaj.

VL
ST
Startrack
14:28 12.04.2015.

Pa eto konacno vrhunski primitivci naisli. Ocito muslimanska civilizacija ide prema sve vecem divljastvu a ne obrnuto.

VL
Avatar emilsalis
emilsalis
13:44 12.04.2015.

zasto se ovakvima ne stane na put ?????? Postoji tendencija da se Izraelu opet pokaze da Hamas nije najgora organizacija na svetu i da ima i gorih od njih !!! Cudno da VL nema niti jednog clanka o Jarmuku...???

VL
BR
brojevi
14:15 12.04.2015.

Nevjerojatna demonstracija primitivizma prerušenog u vjerski fanatizam. Sramotne i neshvatljive akcije isilovih terorista protiv svijetske kulturne i povijesne baštine i to na očigled čitovog impotentnog čovječanstva. Ali u svijetu u kojem caruje interesna biznis-logika, kultura i povijest su samo teme za akademsku raspravu * rastresitih i pomalo luckastih* profesora.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.