Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori

Islamistička stranka proglasila pobjedu na izborima u Tunisu

Tunis
AFP/PIXSELL
25.10.2011.
u 07:59

Međunarodni promatrači koji su nadgledali izbore objavili su da je glasovanje bilo slobodno i korektno

Ennahda, umjerena islamistička stranka proglasila je pobjedu na prvim demokratskim izborima u Tunisu, prenosi BBC. Objava službenih rezultata izbora očekuje se danas, no neslužbeni podaci pokazuju da je upravo islamistička stranka osvojila najveći broj glasova.

Njihovi glavni rivali, sekularna stranka lijevog centra PDP, također su izašli s priopćenjem u kojem su priznali izborni poraz.

Međunarodni promatrači koji su nadgledali izbore objavili su da je glasovanje bilo slobodno i korektno.

Ovo su prvi slobodni, demokratski izbori u Tunisu, a održani su devet mjeseci nakon masovnih prosvjeda u kojima je nakon 23 godine vladanja svrgnut predsjednik  Zine al-Abidine Ben Ali.

Za razliku od susjedne Libije, smjena vlasti u Tunisu protekla je uglavnom mirno.

Komentara 30

C1
c11dugi
08:40 25.10.2011.

Islamisti pobijedili u Tunisu, u Egiptu samo sto nisu, jucer u Libiji vec proglasili serijatski zakon. Sto se to sprema kad su Amerikanci koji su inicirali pola toga ako ne i sve, dozvolili ovakve promjene kontroliranih rezima sa sekularnim uredjenjima.. U jednoj godini je skoro cijeli vrh Afrike postao islamisticki sto sigurno ne odgovara Izraelu jer mu je sad okruzenje u potpunosti neprijateljskopogotovo kad jos padne Asadov rezim u Siriji. I kad neki govore kako zidovi vladaju svijetom nisam bas siguran u tu teoriju. Najvise zabrinjava ne javljanje amerikanaca na sva ova geostrateska dogadjanja ( sto definitvno znaci da su upetljani visi interesi, samo iz kojeg razloga) Bojim se da ce tu iti svega.

RI
Riznica
09:17 25.10.2011.

Mislim da je vrijeme da se podrzi volja naroda ... mislim da je to u interesu zapadnog svijeta i USA inace ukoliko ne, moze da se desi Avganistan , Somalija ili Irak.....

Avatar Sidewinder
Sidewinder
08:24 25.10.2011.

Danas proglasili pobijedu, sutra će proglasiti džihad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije