Naslovnica Vijesti Crna kronika

Iskre zapalile budući Građevinski fakultet

18. travnja 2009. u 15:23 9 prikaza

RIJEKA – Nešto prije 14.30 sati na gradilištu nove zgrade sveučilišnog kampusa na Trsatu planuo je požar. Vatra je zahvatila materijal za izolaciju, pa se iz građevine u gradnji, a riječ je o zgradi Građevinskog fakulteta, ubrzo počeo širiti gusti crni dim koji je bio vidljiv sve do Krka.

Vatrogasci su s osam navalnih vozila stigli na Trsat za samo nekoliko minuta. Kako je neradni dan, u krugu kampusa nije bilo previše ljudi, pa, prema informacijama iz policije, nitko nije ozlijeđen. Vatrogasni zapovjednik Dario Gauš nadzirao je gašenje.

– Požar je lokaliziran u 14.45. Riječ je o dijelu zgrade s tri etaže, a u najvećem dijelu gorio je građevni materijal – rekao je Gauš.

Pretpostavlja se da je požar buknuo za varenja te da su iskre s lampe za varenje zahvatile lako zapaljiv izolacijski materijal. Vođa smjene upozoravao je radnike neka pri varenju budu oprezni, no iskre su ipak zapalile stiropor i izolacijsku vunu.

Radnici su evakuirani iz zgrade, no na mjestu gdje su radili ostale su boce s acetilenom, pa je do kraja gašenja prijetila opasnost od eksplozije. Zbog toga je policija udaljavala građane, a osobito djecu koja su se natiskala uz požarište. Riječ je o prostoru bivše vojarne, velikom kompleksu zgrada i zelenih površina u jednom od najljepših dijelova Rijeke, koji je MORH darovao Gradu Rijeci kako bi se ondje, na jednom mjestu, smjestile sve visokoškolske ustanove i studentski domovi.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati