Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladić poginuo

Iskra izazvala tragediju. Cijeli je dan u Vinišću nestajalo struje

'02.08.2012., Vinisce - U eksploziji u obiteljskoj kuci poginuo 16-godisnji mladic dok je pretakao gorivo u blizini plinske boce. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
1/3
03.08.2012.
u 17:48


Stric je odmah dotrčao do mladića, ali 16-godišnjaku više nije bilo spasa – već je bio mrtav

Susjedi, prijatelji i rodbina obitelji tragično stradalog 16-godišnjaka i danas su u tišini i sa suzama u očima dolazili u obiteljsku kuću u Vinišću, mjestu nedaleko od Marine, u kojemu takvu tragediju ne pamte.

Pristojan, povučen, tih, epiteti su kojima mještani opisuju tinejdžera koji je na jesen trebao sjesti u klupu trećeg razreda srednje škole u Trogiru. Poginuo je u četvrtak oko 16.30 sati u ljetnoj kuhinji obiteljske kuće zbog požara i eksplozije. Zapalio se benzin koji je bio u kantama u ljetnoj kuhinji, nakon čega su one eksplodirale.

Baka, djed i stric u kući

Očevidom je, kako nam je potvrđeno iz PU splitsko-dalmatinskoj, utvrđeno da su se zbog električnog iskrenja zapalile pare zapaljive tekućine koja je bila u kantama. Nakon toga, kao sekundarna pojava, eksplodirale su posude koje su bile pod tlakom.

U drugom dijelu kuće bili su baka i djed stradala mladića te stric koji je odmah dotrčao čim je "grunulo" u ljetnoj kuhinji, međutim 16-godišnjak je već bio mrtav. Liječnica je mogla samo ustanoviti smrt. Kada su stigli vatrogasci, ukućani su već ugasili plamen.

Očevid na koji su izašli zamjenica županijske državne odvjetnice i inspektor zaštite od požara, nije obavljen u četvrtak jer nije bilo uvjeta (požarište nije bilo do kraja ugašeno) te su ga u ponedjeljak nastavili policijski istražitelji. Za to vrijeme mjestom su kružile različite verzije o tome kako se zapalilo gorivo koje je mladić vjerojatno pretakao.

Nalijevao benzin u motor

Mladić nije bio pušač pa je upaljena cigareta isključena, a spominjala se mogućnost da je bilo električnog iskrenja. Kobnog je poslijepodneva u Vinišću bilo problema sa strujom, nestajala je i vraćala se. To su nam potvrdili i u splitskoj policiji, međutim tvrde da je isključena mogućnost da je kvar na elektromreži razlog iskrenju. Vjerojatno je uzrok kvar na nekom od kućanskih aparata, tvrde u policiji.

Tinejdžer je vrlo vjerojatno gorivo htio naliti u motor Hondu 50, koja je u trenutku nesreće bila parkirana pred kućom, s ključevima u upravljaču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije