Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAŠNO Ljudski ostaci pronađeni u dvorištu kuće u Preradovićevoj ulici

Iskopan kostur s odjećom iz Domovinskog rata

02.12.2008.
u 17:22

Ljudske kosti i dijelovi odjeće pronađeni su danas prilikom raščišćavanja dvorišta ruševne kuće u Ulici Petra Preradovića u Vukovaru. Djelatnici Komunalca radeći na broju 65 nemalo su se iznenadili kad su ugledali kostur koji najvjerojatnije potječe iz Domovinskoga rata.

Čekaju se rezultati
Policija, koja je odmah izašla na teren, izuzela je pronađene kosti i dijelove odjeće te ih, radi utvrđivanja podrijetla, prebacila na Odjel patologije vukovarske Opće bolnice.

– Sumnjamo da se radi o ostacima jednoga ljudskog tijela, no bit ćemo sigurni kad dobijemo patološko izvješće iz bolnice. Zasad možemo reći da je radilište do daljnjega zatvoreno, a o svim rezultatima javnost ćemo izvijestiti čim dobijemo konačne rezultate izvješća – rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela.

Vukovarski branitelji mišljenja su da tijelo gotovo sigurno potječe iz Domovinskoga rata jer je u vrijeme najžešćih borbi u Vukovaru, Preradovićeva ulica bila i prva crta bojišnice.

– Polovicom rujna, upravo negdje u ovom dijelu ulice, pala je granata i tom prilikom usmrtila pet osoba. Ne znam jesu li tada svi oni i pokopani, a ako jesu, mogao bi biti netko od njih. Tada bi se u blizini možda mogla naći i preostala tijela – rekao nam je u prolazu jedan sugrađanin.

Predsjednik Saveza nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja Ivan Pšenica također smatra da je gotovo sigurno da pronađeni ostaci tijela pripadaju nekome s popisa nestalih Vukovaraca.

Ruševine kriju nestale
– Do sada smo pronalazili tijela nestalih u kućama, dvorištima, vrtovima, bunarima, a prema broju nestalih koji se još traže, nije isključeno i da u svakoj od razrušenih kuća postoji po neko tijelo – kaže Pšenica. Dodao je da je svako novo pronađeno tijelo korak bliže rješavanju pitanja nestalih, no i da je proces traženja prespor te mnoge obitelji neće doživjeti pronalazak najmilijih.


350 Vukovaraca na popisu je nestalih

Na popisu nestalih u Hrvatskoj trenutačno se nalazi 1067 imena, od kojih 474 s područja Vukovarsko-srijemske županije. S područja Vukovara na popisu nestalih i danas se nalazi oko 350 imena za kojima se već 17 godina bezuspješno traga. Pšenica kaže da se potraga za nestalima vrši i po raznim dojavama od kojih su neke dale rezultate, ali i da su se mnoge pokazale kao lažne.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije