Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uništena

Iskopali avionsku bombu tešku 80 kilograma

Bomba iz Drugog svjetskog rata
Foto: PU varaždinska
1/2
26.09.2019.
u 12:41

Bomba je pronađena u industrijskoj zoni u Jalžabetu, iza tvornice

Djelatnici Hrvatskih voda koji uređuju korito rijeke Plitvice pronašli su neeksplodiranu avionsku bombu iz Drugog svjetskog rata.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu policijske uprave varaždinske koji su utvrdili da se radi o staroj avionskoj bombi teškoj oko 80 kilograma, koju je prilikom iskopa radni stroj zahvatio i otrgnuo upaljač. Bomba je pronađena u industrijskoj zoni u Jalžabetu, iza tvornice.

- Policijski službenici su uz sve zaštitne mjere i radnje uništili bombu na mjestu događaja - kažu u PU varaždinskoj.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
15:22 26.09.2019.

a one laži kako su očistili zemlju od mina i bombi iz 2. svjetskog rata.... nisu, samo su ih zatrpali zemljom pa tko ne bude imao sreće njegov problem. moja pokojna baka je u polju kraj Virovitice svake godine iskopavala metke i granate zaostale iz 2. svjetskog rata. kada je zvala miliciju, rekli su joj da to baca u potok. srećom nikad ništa nije eksplodiralo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije