Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iskočilo 16 vagona teretnog vlaka, lakše ozlijeđen željezničar

vlak1
Foto: Pero Lovrović/PIXSELL
1/13
21.11.2009.
u 09:04

Vlak se kretao iz smjera Zagreba prema Rijeci i prevozio je kontejnere. Materijala šteta je velika jer su oštećeni vagoni, kontejneri, kontaktna mreža i kolosijeci.

RIJEKA - Vlak je nenormalno brzo išao i kada je prošla lokomotiva odjedanput je nastala strašnja lomljava. Sve je prekrila prašina, a zrakom je letjelo kamenje i otkinuti dijelovi vagona. Nakon toga sve se umirilo i oko pet minuta se ništa nije moglo čuti, zavladao je muk - ispričao nam je Riječanin kojega je iz sna u 3,05 sati probudila željeznička nesreća teretnog vlaka što se dogodila na kolodvoru Sušak-Pećine točno ispod njegova stana u zgradi u Ulici Drage Gervaisa 54 u naselju Podvežica.

Do nesreće vlaka sa 16 vagona punih kontejnera koji je prometovao na liniji Zagreb-Rijeka došlo je zbog iskakanja kompozicije iz tračnica. Strojovođa je lakše ozlijeđen, no srećom drugih ozlijeđenih nije bilo. Prouzročena je velika materijalna šteta, jer su oštećeni vagoni, kontejneri, kontaktna mreža i kolosijeci na kolodvoru.

Što je prouzročilo iskakanje vlaka nije se moglo doznati na mjestu nesreće, niti je o tome izvjestila glasnogovornica HŽ holdinga Vlatka Škorić.
- Sve predviđene ekipe u takvim situacijama su na terenu i obavljaju očevid, kazala je u priopćenju napomenuvši da su mjesto nesreće obišli predsjednik uprave HŽ-holdinga Zoran Popovac i predsjednik uprave HŽ-Carga Zlatko Rogožar, dok je predsjednik uprave HŽ-Infrastrukture Branimir Jerneić imenovao povjerenstvo za istragu izvanrednog događaja koje prikuplja informacije i materijale, te nastavlja rad na terenu i obavlja druge aktivnosti predviđene njihovim ovlastima. Zbog zatvaranja pruge za promet, putnici se do daljnjega prevoze autobusima.

- Vlak je ostao bez kočnica i slobodnim padom se sjurio do skretnice koja ga je izbacila iz tračnica, pretpostavlja prometni inžinjer iz obližnje zgrade. Objašnjava kako tu živi već 32 godine i prema zvuku točno zna o kojem i kakvom je vlaku riječ. Među 20-ak oštećenih automobila parkiranih iznad kolodvora je i njegov, pa su on i drugi vlasnici danas prije podne čekali policijajce da naprave zapisnik.

Mjesto nesreće privuklo je i velik broj znatiželjnika, mahom stanovnika naselja koji su zbog željezničke nesreće imali prisilno buđenje puno ranije od uobičajenog za subotu.

Komentara 11

FL
flyerdean
07:10 22.11.2009.

\"Vlak je nenormalno brzo išao i kada je prošla lokomotiva odjedanput je nastala strašnja lomljava.\" ..hehehehe...probudilo ga iz sna...jadno naše novinarstvo, pa tko je dotičnom dozvolio da uopće napiše rečenicu, a kamoli čitavi članak?

Avatar Svećenik
Svećenik
12:58 22.11.2009.

taurus za moralne razloge treba imati morala. pruge su u takvom stanju da treba zabraniti prometovnje

MY
mycropht
15:47 21.11.2009.

U ovoj državi struka već dugo ne znaći ništa nego je bitno samo porijeklo iz pravog sela ili klana. Čudo je da ovakvih nesreća nema i više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije