Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETI IM GAŠENJE

Isključili su nam struju, ni naša olimpijka više nema gdje trenirati

Streljački klub Lokomotiva
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
17.03.2015.
u 08:11

Upozoravali smo, ali nitko ne sluša U garderobi se urušio strop, zidovi su puni vlage... Roditelji 60-ak djece danas će zbog toga prosvjedovati na Korzu

Streljana riječkog Streljačkog kluba Lokomotiva od jučer je u potpunom mraku, zbog neplaćenih računa isključena je struja, a u klupskoj prostoriji stotine pehara koji svjedoče o uspjesima mladih streličara obasjava svijeća.

U garderobi je urušen strop, vlaga po zidovima, skupa streljačka odijela neupotrebljiva zbog plijesni, nema vode ni sanitarnog čvora.

Čak 45 natjecatelja

– Nikad nije bilo ovako loše, ne znamo gdje ćemo, u klubu sam trener 25 godina i danas moram reći djeci da nemaju gdje doći na trening, a pred nama je državno prvenstvo za juniore, sad trebamo najviše priprema – kaže trener Seno Čusto. Hitno moraju negdje u podstanarstvo kako bi 60-ak djece nastavilo s treninzima. Među njima su, nastavlja trener, i naša brončana olimpijka Snježana Pejčić i deset hrvatskih juniorskih i seniorskih reprezentativki, 45 natjecatelja u svim kategorijama.

Snježana i Maša Berić pripremaju se za Prve europske igre u Azerbajdžanu, Pejčić je prva ostvarila kvotu za Olimpijadu u Riju, zar nije sramota da nemaju uvjete za treniranje – govori Čusto dodajući da već godinama upozoravaju da nemaju normalnih uvjeta za rad, no nitko ih ne sluša.

Završili na cesti

Dok tapkamo u mraku s trenerom i Barbarom Glad-Sedlaček, predstavnicom roditelja djece streličara koji će danas prosvjedom pred gradskom upravom na Korzu upozoriti na teško stanje u klubu, pričaju nam kako Lokomotiva, unatoč svim problemima, niže velike uspjehe i ima najbolju Školu streljaštva u nas.

– Financiramo se iz članarina, sami plaćamo kotizacije za natjecanja, putovanja, došli smo do toga da roditelji kupuju streljivo jer sa 144 tisuće kuna koje dobijemo od Grada ne možemo pokriti sve potrebe – kaže Glad-Sedlaček i dodaje kako klubu koji je odgojio generacije strijelaca prijeti gašenje.

Prostor koji im je ponudio Grad bio im je idealan, ali je na licitaciji iznajmljen drugome, a ponuđena streljana na Kantridi skučena je. – Dok sa svih strana stižu pozivi da djecu treba maknuti s ulice, mi smo od danas na cesti – ogorčena je Glad-Sedlaček.

Komentara 2

Avatar mlijeko
mlijeko
11:53 17.03.2015.

A što bi Vi? Da ne plaćate svoje obveze i nikome ništa. Za većinu građana ovakve teme su deplasirane jer moraju plaćati ono što potroše. Istina, danas je postalo in ne plaćati obveze a onda novinari takve građane ili društva pretvaraju u žrtve ili heroje. Ovako učestalo izbjegavanje obveza i da se to još stavlja kao nešto dobro stvariće kod građana naviku da ne plaćaju svoje obveze..I šta ako svi prestanemo plaćati...

KA
KaNiDora
10:28 17.03.2015.

Novac treba za LGBT udruge, što ste navalili sa športom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije