Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tijelo u bunaru

Iskaz ključnog svjedoka izdvojen jer je u vezi sa sestrom ubojice

suđenje
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
21.01.2016.
u 20:00

Tako prikupljena saznanja potječu od osoba koje su iskoristile blagodat nesvjedočenja – obrazložio je Tomislav Keser

– Još da se iz dokaza izdvoji mrtvo tijelo Ivice Kosovca i sve smo riješili – sarkastično je komentirao velikogorički tužitelj Dražen Diklić zahtjev obrane Mate Oršoša (25) i Nedeljke Kosovec (36) za izdvajanje dokaza. Podsjetimo, Kosovec i Oršoš sudi se zbog ubojstva Ivice Kosovca (41) iz Dubrave kod Vrbovca u studenom 2013.

Njihova obrana tražila je da se iz spisa izdvoje dijelovi iskaza jedne od svjedokinja koju je predložilo tužiteljstvo te fotodokumentacija očevida. Točnije, riječ je o fotografijama poruka s mobitela.

– Tako prikupljena saznanja potječu od osoba koje su iskoristile blagodat nesvjedočenja – obrazložio je Tomislav Keser, odvjetnik prvooptuženika. Sutkinja velikogoričkog Županijskog suda Jadranka Kos odbila je te prijedloge obrane navodeći kako nije riječ o nezakonitim dokazima. Međutim, sutkinja je prihvatila da se iz spisa izdvoji iskaz Ante B. jer je njemu na prošlom ročištu odobreno da ne svjedoči. On je, naime, jedan od ključnih svjedoka tužiteljstva koji je počinitelje i otkucao policiji. Na sudu se pozvao na izvanbračnu zajednicu s Oršoševom sestrom koja je trudna. Rasprava je u srijedu odgođena jer obrana i tužiteljstvo imaju pravo na žalbu na rješenje sutkinje. •

>> Stvara se dojam da je problem u oštećeniku, a ne optuženicima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije