Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova opasnost

ISIL vjerojatno posjeduje "prljavu" nuklearnu bombu

isil
Foto: Reuters/PIXSELL
02.12.2014.
u 08:29

Za izgradnju naprave korišten je uran ukraden sa Sveučilišta u Mosulu

Prema procjanama obavještajnih službi, ISIL je vrlo vjerojatno razvi "prljavu" nuklearnu bombu, napravu koja ne izaziva nuklearnu eksploziju jer je punjena običnim eksplozivom, ali oko sebe na širem području razbacuje radioaktivni materijal.

Za njenu izgradnju koristili su radioaktivni uran ukraden sa Sveučiulišta u Mosulu u Iraku, gradu kojega su osvojili u lipnju. 

Ovo je na svom kanalu na Tweeteru objavio i jedan od vođa islamista postom: "Oh, usput, Islamska država ima prljavu bombu. Otkrit ćemo u praksi što ona doista može učiniti" 

Prema procjenama, na sveučilištu se nalazilo oko 40 kilograma urana, a o njegovom nestanku irački veleposlanik pri UN-u obavjestio je Ban Ki-Moona još 8. srpnja

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
11:50 02.12.2014.

Kalifat i njihov "Big Daddy" koji im daje financijsku i diplomatsku potporu.

BO
borac2525
14:58 02.12.2014.

Zar ona bomba koju je i Sadam Husein imao? ...

AU
aussieboy
10:08 02.12.2014.

Novinari malo istrazite prije nego copy paste vijesti americki izvora, te tzv prljave bombe, necine nista vise nego obicne bombe!!! Ucili se valjda fiziku u skoli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije